Tuesday, March 31, 2009

Ko nak jadi ayam ke itik?

Pernah tak korang rasa letih walaupun cakap tak sampai 5 minit...aku rasa letih sebabnya penat nak memikirkan ayat yang paling simple dah mudah berserta gaya tubuh badan (aksi) yang perlu dilakukan bagi memahamkan seseorang...perkara tu selalu terjadi bila aku disini (korea) kekadang buat aku rasa tak nak bercakap pun ada...paling lucu aksi yang aku pernah buat ialah "ayam berkepak"adei time aku buat tu tak rasa nak gelak tapi bila fikir balik memang buat aku tersenyum sendiri...kalau mesej yang kita nak sampaikan tu dia dapat ok lagi..paling haru bila kita tanya lain dia jawab lain lepas tu meleret2 ker perkara lain...arggghhhhh...sabar2 :D
macam malam tadi..aku nak grind la UF resin aku...ok mungkin salah aku tak tanya dia betul2..tapi petang tadi dia kata benda tu ok...aku pun grind la walaupun dengan rasa was2..tengok2 memang sah salah..sepatutnya aku guna size sieve tu 1.0 tapi yang aku pakai tadi 0.5 maknenya lagi halus..dan ini bermakna aku kena oven dry balik UF resin aku..mujur ada lagi balance dalam botol...rasa macam hampas je tadi bila salah buat...nasib satu..kalau aku bantai buat semua tak ke naya...dah la data2 yang aku bakal perolehi ni untuk conferences dan thesis..waktu aku tanya dak lab yang "suka korek hidung" tu penat aku nak explain..lain aku tanya lain dia jawab...aku kesian juga tengok dia..beria dia nak cuba memahami apa yang aku cuba sampaikan..akhir aku ajak dia pergi ke tempat aku grind UF resin..baru la dia faham....waaaa memang rasa cam nak nangis jer..dah la salah size sieve lepas tu penat nak terang kat dia pula..
ps:sabar tu separuh dari iman :D

13 comments:

John Iverson said...

Hahaha... Mcm tu la aku masa kt france ngan arab... agak susah la sbb diaorg x cakap enggeris

Oasis said...

Aku pun tension pasal dak korea ni. Hari tu aku pnah bwk dak korea. Punya la aku ckp susun ayat elok2. Semua senyap. Heran gak aku dbuatnya. Rupanya2 drg x faham BI

John Iverson said...

Bro Oasis!!!! lama x dgr citer! xde citer baru ke?

BuDakHutaN said...

hahaha...
kena blajar bahasa isyarat la kak..
tak pun bawak kertas bergambar, men tunjuk jak... hehehe

orangorang said...

lain kali ko lukis je Gon. mungkin diorang akan lebih senang faham. pasni g mn2 standby pen @ kertas dlm poket k.hehehe

Anggerik Hutan said...

john,
tula tak sume ngr gn BI..mmg payah pun

oasis,
hahaha...wadi pasni ko takyah gn bhs tersusun gn je ayat yang paling simpe berserta gaya badan yerk..tu yg plg penting

budakhutan,orang2
a'ah kalo men tunjuk gambar mmg lagi senang..sure2 paham..tapi letih la pula nak melukis...blk pasni bkn master in wood scien tapi master in art hahahahaha

Akula Nora said...

akak penah kena camtu masa kat bangkok. even nak tanya mana tandas pun susah... dh x tau nak wat aksi camner. xkan nak cangkung kot..hahaha

diorang x pakai kamus besta tu ke zai? habis rosak sample.

p/s:anggapla anda sedang ber'excercise' masa bercakap dan membuat aksi tersebut. Bagus tu, selain meggerakkan bdn, mulut pun gerak jugak.hehe

John Iverson said...

comel....

Anggerik Hutan said...

kak nora,
dierong kat sini sm je mcm stud kat bangkok tu akk..dieorg ada pakai gak ala2 kamus besta tu...

hehehe nape akk tak cangkung jer...mesti lepas tu nak tergelak jer...

john,
lagi comel kalo aksi tu di buat beramai-ramai...hahahaha

Akula Nora said...

fuuhh..gayat gak kalau nak cangkung di khalayak ramai. krang lain lak citernye. Ending of the story, akhirnya kamus besta tu penyelamat keadaan. akak berjaya ke toilet tanpa membuat aksi pelik...hehe

Anggerik Hutan said...

kak nora,
hahaha...nasib baik akk..kalo jadi zai mmg lama dh kuar aksi2 yang tak septt dilihat...
byk tau bila kenang blk..aksi berjalan...berlari...panas...tak bole...aksi ayam plg tak leh lupa..nasib tak buat ngan bunyi sekali..

Kengkaru Kong said...

Gua mau jadik Angsa lah... hehe!
tak mau ayam dan itik...buek!

Anggerik Hutan said...

kong,
hahaha bole2 tapi dgn gaya skali tau..