Thursday, April 02, 2009

Merisik

Erm entry ni aku tak ambil dari mana2..semua cadangan yang mengarut ni keluar dari kepala aku masa scan sample tuk DSC tadi...hehehe...aku tiba2 terfikir kalau la tiba2 ada orang datang merisik tapi korang tak suka nak jadi menantu orang tu..so kat bawah ni aku ada idea yang aku rasa boleh diguna pakai hehehe...jom kita lihat apa yang aku akan buat kalau aku berada kat situasi macam tu:

Kalau korang tak suka nak jadi menantu pada keluarga tu:
1) korang tak yah la pakai cantik2..lagi elok tak payah mandi dari pagi dan pakai je baju tidur tu, pakej tau kalau kata tak mandi maknanya korang tak yah gosok gigi dan cuci muka..penting tu..
2)time cium tangan bakal mak mertua tu jangan cium tangan jer..kalau boleh cium pipi,cium dahi,cium kening..cium bakal mak mertua tu macam cium baby...hahaha
3) kalau kena buat air dalam keadaan terpaksa..korang buat je la tapi korang buatkan air kopi atau teh perisa baru..yang aku yakin bakal mak mertua korang tak pernah minum dimana2 kedai atau restoran terkemuka..hahaha..hanya kat rumah korang jer avalaible..
4)time dieorang merisik2 tu korang duduk join sekaki...time dieorang gelak korang jangan gelak tapi mengilai macam pontianak..
5)lagi best time duk bercakap tu duduk betul2 sebelah bakal mak mertua korang...boleh la buat aksi bertepuk tampar dengan dia...kan2x
6)kalau ada aksi makan2 tu...korang akan jadi orang pertama yang duduk dimeja makan tu..lepas tu korang makan lagi banyak dari tetamu yang hadir..kalau boleh macam tak nak berpisah dengan meja makan tu..kalau mak mertua tanya jawab je..."saya ni memang tong sampah dalam rumah ni"hahaha...
7)lepas makan tu takyah cuci tangan jilat je jari sampai licin..lepas tu terus sambung melepak dengan dieorang sekali...
8)part yang paling best kalau bakal mak mertua tu jenis yang hati kental..kalau dia tetap nak bermenantukan korang...jangan cakap tak suka kat anak dia..tapi korang cakap la kalau saya jadi "madu" akak boleh???..hahaha yang ni aku sure dia akan angkat kaki time tu gak...
9)bila dah macam tu sure nak minta diri kan..apa lagi tunjuk la aksi merengek macam budak kena tinggal yang tak dapat ikut pergi fun-fair...hehehe

hahahaha...ada ker orang yang sanggup buat macam ni kan...banyak lagi aku nak tulis sebenarnya...tapi ada panggilan pulau la..selamat membaca..kalau rasa berguna korang boleh la praktikkan yer...

6 comments:

John Iverson said...

HAHAHA!!!!! Lawak giler sis!!! HAHA... jgn ko plak yg praktik

Akula Nora said...

GULP....kena wat camtu ke?
Tp akak suka idea 4,6,8...wallaaa.. marvelous..

orangorang said...

ko nak MAMPUS kena belasah dgn mama & abah ko, ko buatlah...hehehe

sure, orang yg dtg tu akan ckp yg parent kite xpandai ajar anak.tengok...sape yg dapat malu...mereka & keluarga mereka

klu xnak senang je....cakaplah dah ada orang lain masuk merisik lbh awal.kan senang...xpayah ko nk layan tetamu tu lelama

Encik Cerpelai said...

Kehkehkeh..
Patut dihantar ke majalah lawak ni.. Buleh buat duit..!!
Try laa..

moon said...

zai gilerz!... kakakakak.. dah pernah try yg mana satu??.. rase2 nak praktik yg jadik madu tu laa... mcm besh aje reason yg tu...

lalalalalalal

Anggerik Hutan said...

john,
hahaha kalo terpaksa buat ko..hahaha

kak nora,
akk kalo suka leh praktikkan...hehehe

orang2,
erm ni contoh je la sis...takkan aku nak wat abah n mama camtu...hehehe..
cakap mcm tu tak menarik sgt citer abis mcm tu jer...kita kena bg citer tu menarik skit ngah

cerpelai,
hahahaha..ade2 je bro ni

moon,
tak penah lagi akk...tapi kalo terpakse mungkin leh guna slh satu..hehehe..tapi tu la yg madu tu rasanya plg best..mesti mak cik tu lari tak cukup tanah kan..hehehe