Thursday, March 12, 2009

Tag peti ais dan rumah baru

Hari ni aku nak langsaikan hutang kak faten..apa lagi kalo bukan tag...senang gila tag dia

Rules:
1) ambil gambar peti ais
2) bagitahu brand apa
3) then terang kan apa sahaja yang melekat kat peti
4)lepas tu macam biasa tag orang lain

Brand Daewoo aku tak beli peti ais ni tapi ex-housemate aku dapat dari kawan dia...rezeki hehehe...peti ais aku dulu ada menu makanan yang aku dapat dari pekedai2 tapi aku buang dah..buat menyemak mata aku jer...

aku tak nak tag siapa2 sebab aku tau mesti takde yang berminat punya...hehehe...tapi kalau ada yang berminat atau tak tahu nak buat apa..boleh jer nak buat tag ni..hehehe



------------------------------------------------------------
Entry seterusnya rumah baru aku..ni aku dah janji dengan orang2 nak ambil gambar rumah baru aku..nak dekat 3 minggu aku pindah baru aku nak buat entry...hehehe sorry yer cik angah aku sibuk sikit..dan malas nak update sebenarnya...ok aku nak cerita sikit pasal rumah aku..rumah yang aku duduk ni kalau di malaysia aku rasa macam menyewa bilik la...(korang bayangkan sendiri tau) sebabnya rumah aku ni mempunyai 2 ruang masuk je jumpa satu lepas jalan kedepan sikit ruang satu lagi..lepas tu ada ruang dapur dan juga satu ruang mandi terletak disebelah ruang pertama...so 2 ruang yang ada tu korang pandai2 la nak buat bilik tidur ker living room ker tempat nak bertendang ker...ikut suka la..bukan takde rumah yang mempunyai bilik tidur yang berasingan tapi harga dia mahal sikit la...dan kalau ada pun rumah macam tu living hall dia tak la besar mana..tuk aku ok la sebab the whole day aku melepak kat lab..rumah ni tempat aku tidur jer..so nak sewa mahal pun macam tak worth it pula..lagi pula aku kan student..hehehe kena la berjimat...
Ni sebelum perpindahan...rumah lama aku
Ni la ruang tidur baru kiteorang...masuk je rumah nampak tilam dulu..hehehe...nak buat camner ruang satu lagi tu gelap..so macam tak sesuai nak jadikan bilik tidur..kang silap haribulan ada yang terlajak pergi lab..hehehe..satu lagi jimat elektrik..ni kalau 24 jam kena on light tak ker membazir namanya tu...
ruang kedua ni kiteorang jadikan tempat baju..salin baju ker..nak sembahyang ker dan juga tempat kiteorang makan...kalau korang perasan tingkap tu..takde fungsi pun aku rasa..buat menyemak jer..sebabnya kalau buka ruang sebelah tu dapur rumah orang sebelah...aku selalu cakap kat housemate aku kalau lapar boleh la kitaorang hulur pinggan jer..hehehe

Ni la dapur baruku..aku suka rumah ni sebab dapur dia asing dengan bathroom...rumah lama punya dapur tak best sebab sekali dengan tempat mandi..maknanya kalau ada orang nak mandi tak boleh la nak memasak..lagi satu kena pakai selipar..then kalau hujan memang basah la dapur aku tu...kalau musim sejuk pula memang sejuk sebab ada ruang antara pintu dengan luar...

Lagi satu rumah baru ni besar sikit dari rumah lama aku..erm harga pula mahal 10,000won sebulan dari rumah lama..tu pun lepas kawan swee won tawar menawar dengan tuan rumah...so angah aku dah upload gambar rumah baru aku..cuma gambar bilik air je tak ambil...kira ok la ar...

9 comments:

John Iverson said...

Waa... rumah baru sis mmg mcm dlm citer korea tu.... hebat2...

orangorang said...

xpe la ko upload lambat pun. i faham kebizian u. ok jugaklah rumah baru u ni. i doakan u gembira ddk di sana & boleh fokus dgn study u.dah xsabar tggu u balik ni. kite kn nk g bercuti bersama.

Anggerik Hutan said...

john,
hahaha bro mestila sama dgn citer korea..dh nama pun rumah org korea n dekat korea...kalo kat msia lain la...

orang,
betul2 tak lama lagi nak blk ni..i pun dh tak sabar dh..pastu kita njoy...

Oasis said...

Wah...aku tertarik ngan paip kat sinki dapur ko tu

Anggerik Hutan said...

wadi ko takde benda lain ker nak tertarik..hehehe..paip tu pun ko suka..hehehe

Kengkaru Kong said...

wah...Kong suka Katil anggerik nie... very the fashion...atas lantai jer... simple ..I LIKE!!

Anggerik Hutan said...

kong,
hahaha kata duk kat korea kong..mesti la atas lantai tido..tu mujur ade tilam tebal kalo tak sakit badan...makcik2 n pakcik2 kat sini tido atas tilam nipis jer...dieorg dh biase

Akula Nora said...

tagged tu mcm menarikla...akak volunteer nak wat...huhu

simple and kemas umah zai. w'pun kecik tp nampak selesa. akak rasa umah zai kat korea ni lg bagus dr umah sewa bebdk upm kat flat ikan tu. dah la kecik, sewa 1 umah kdg2 sampai 8 org. bygkan betapa crowdednyer.. tu kalu dpt yg rajin mengemas ok gak, dpt housemate mcm housemate si manny. x dpt nk bygkan..

Anggerik Hutan said...

hahaha aik akk suke yer tag tu..erm buat la...

a'ah simple je sbb nak duk tak lamakan..kalo rumah sndr lama dh zai decorate bg lawa..zai jns tak suke duk reramai..byk kepala la akk..pening...dpt plak mcm housemate manny tu..adei mau gado je kejenya..kita blk nak rehat tapi makin serabut plak nnti kepala tgk rmh..