Monday, March 30, 2009

Earth hour

erm sambutan earth hour kat sini macam tak meriah sangat..orang korea macam tak sambut jer..bagi aku pula..malam tu aku berada dirumah sumaya tumpang cuci baju..hehehe...mulanya nak sambut waktu korea sudahnya sambut waktu malaysia..bermakna jam 9.30 malam...tapi tak sepenuhnya la sambutan tu sebab sumaya masih berchating dalam keadaan gelap...hehehe...
lepas tu aku sambung sambutan earth hour lagi 1/2jam kat rumah sendiri..malam tu aku sendiri dirumah..sampai jer rumah ambil lampu suluh..lepas langsaikan kerja2 menyidai baju dalam keadaan gelap..kihkihkih..rasa lawak pun ada ....selesai je menjemur aku masuk ke dalam rumah..ingatkan nak buka jer pintu rumah konon2nya nak bagi udara masuk la..erm sejuk la pula udara malam tu...sudahnya aku tutup pintu..kemudian aku menerima sms dari chipsmore bertanyakan samada aku menyambut earth hour atau tidak..pasti la aku sambut...hehehe..erm selepas itu tak banyak perkara yang aku boleh lakukan lagi pun 1/2jam lama mana sangat..yang pasti aku hanya baring diatas tilam yang empuk sementara menunggu masa...walaupun keseorangan paling tak aku juga menyambut earth hour disini...korang diluar sana sambut ker tidak??

4 comments:

John Iverson said...

Haha... kt sini pn kurang mendapat sambutan la sis... aku nk sambut sambil melayan perasaan tp kwn aku msk bilik terus bukak lampu... die kata jgn jd poyo... die kata brapa bnyak sangat la tenaga bole dijimatkan dlm sejam... cetek betul la pemikiran... agaknya die ni x blaja fizik dgn falsafah kot...
tp betul la... penerimaan org ramai masih lg kurang la... kt asia je kot mcm ni... nta la...

Apapn tahniah la sbb menyokong earth hour...

nape lama x post entry? bosan tau...

by the way, sape mr chipsmore tu? slalu nmpk nama dia naik dlm ur post... hehe

Kengkaru Kong said...

memang tak meriah... nak meriah kalau bumi meletup, banjir, gempabumi, tsunami dan macam macam lagi...baru meriah...

Anonymous said...

ntah la zai... yg twin tau...kat kg mmg sambut giler2... org bandar je yg sombong tak bertempat... padahal klau semua buat dm masa sejam tu... bnyk gak efek dia... org dok kat bandar takut gelap kot... tp yg penting...twin sambut.. satu rumah gelap... kitaorg berborak n gelak dlm gelap... ekekekek... seronok gak..

lalalalalalallalal

Anggerik Hutan said...

john,
erm cetek gak la pemikiran dia bro..mmg kalo satu rumah buat tak effect mane..tapi kalo sume org buat besar kesan die tau...ish2...tu la bila pk diri sendr je...

erm ntah la bro..rasa mls je nak menaip..byk keje kot..

hehehe mr chispmore "somebody"..nnti bila sampai masanya akan diumumkan juga..kihkih

kong,
ish kong ni tu dasat sgt..

twin,
ssh la nak ubah pemikiran org skunk ni...tak concern psl dunia..kita juga yang nak hidup n menumpang dibumi ni..tapi wat tak tau je...
huish gelak dlm gelap nasib org tau earth hour..kalo tak mau seriau juga org dgr..hahahaha