Monday, March 23, 2009

Family day di Jeonju

Minggu lepas mesej aku kat YM bertanya samada nak join family day kat Jeonju ker tak..erm aku minta masa nak fikir dulu takut ada program pula hari ahad tu..then aku decide untuk pergi sebab kalau duduk rumah pun bukan apa aku leh buat..lagi satu dah lama sangat aku tak keluar jejalan..last sekali masa raya hari tu pergi Seoul..so agak lama la aku tak keluar dari daerah Daegu ni..asik terperap kat lab jer..so kat bawah ni tentatif hari kejadian (ahad 22 march 2009)

Tentatif family day

6.15am: keluar dari rumah menuju ke bus terminal (bersama sumaya)

6.40am: berjumpa dengan suraya and khadejah

7.10am: sarapan pagi burger shrimp di Lotteria

7.30am: naik bus ke "cheongju"..teettt bermula kisah salah beli tiket..nasib suraya
dan sumaya perasan kalau tak kiteorang berempat buat family day sendiri la di
cheongju
-turun bus dan tukar tiket...pergi ke terminal satu lagi dimana destinasi
sebenar adalah "jeonju"...
-bus ke jeonju pula pukul 8.50 adui ada sejam lebih pula kena menunggu lagi..
dan sewaktu pembayaran dibuat..sekali lagi masalah timbul dimana tak cukup
wang..rupa-rupanya terdapat pemotongan sebanyak 10% sewaktu penukaran tiket
dibuat...

8.50am: naik bus ke jeonju

12.00 : sampai di jeonju..ambil teksi ke homeplus..ajoshi aka pakcik teksi bawa kami
ke homeplus yang lain...(salah homeplus la ni)
- suraya telefon aisyah the person in charge tuk family day tu..rupa-rupanya
homeplus satu lagi...adei..memang berpatah balik la kiteorang ni..

12.30 : sampai di masjid jeonju..beramah mesra seketika..then solat zuhur

1.00 : lunch time..yeaa makan nasi ala2 beriani ada ayam goreng,salad dan manisan..

1.30pm: tayangan video berkaitan sembahyang kemudian sedikit ceramah berkaitan
keluarga dalam islam..sesi soal jawab...bacaan al-quran..kuiz dan juga
pengumuman pemenang..congrats to sumaya and khadejah menang hadiah tempat
pertama dan ketiga..tuah orang Daegu...

5.10pm: bersurai dan sedikit buah tangan dari penganjur..

5.26pm: sampai bus terminal..kami miss bus pukul 5.20..kena tunggu bus pukul 7.30..
wawawawa...tapi waktu balik tu bukan kitaorang berempat jer ada lagi 2 orang
mamat uzbek. balik sama...seorang student master baru sampai sebulan zack
nama pangilan nama betul dia susah aku nak sebut..seorang lagi berkerja kat
sini abdullah..macam nama abah aku daaaa...

10.30pm:sampai Daegu waaaa letihnya sebab dah lama tak travel kot...badan pula rasa
cam berangin jer...

overall aktiviti tu ok la...walaupun just datang dengar ceramah walaupun tak dapat dengar sepenuhnya sebab budak2 kecik ni menangis bersilih ganti hehehe..tapi yang menariknya sebab leh jumpa student2 malaysia yang turun dari seoul..dan juga jumpa saudara2 seislam yang lain...dan aku dah pergi satu lagi tempat di Korea "jeonju"


me, khadeja,suraya n sumaya (from daegu)




orang korea islam..tak sure dia memang islam atau convert..




student Malaysia..kakak tudung hitam paling kiri tu aku tak sure dari mana..



lunch time



sementara tunggu bus lagi 2 jam kitaorang jalan2 sekitar situ..tak kemana pun..

muka keletihan dan sakit kepala

ended up makan aiskrim..lepak kat dalam kedai tu jer....sebab kat luar sejuk..dan aku sangat kebal pakai nipis jer..padan muka aku..hehehe

4 comments:

John Iverson said...

Wah... terbaik... tp apsal bnyk salah arah ni?
tpkan, aku perasan klu kluar je msti dg org yg sama... msti your preciuos fren kan...

Anggerik Hutan said...

john,
erm 1st time gi sn bro..masing2 pun tak tau jauh...hehehe...erm dieorg mmg my precious fren..lagi pun msian kat uni aku ni tak ramai ...selain suraya(die ni kat uni lain tapi ex-skul mate aku mase form 1)
n sumaya,selain dieorang ade 2 lagi chinese..tu je la msiannya..tu yang kalo kuar ko mesti nmpk muka yang sm jer..hehe...lagi pun aku senang kuar ngan sumaya..die teror korean...hehehe

Oasis said...

Awal gler korang kluar jam 6 pagi. Klu aku cmfrm dah menggigil

Anggerik Hutan said...

oasis,
pagi tu kat daegu tak sejuk..sampai jeonju baru terasa sejuk..nyesal pakai nipis..huhuhuh
keluar awal kes nak keja bus la tup2 naik bus kul 8.50..hahaha...