Friday, March 27, 2009

1st Paper

Alhamdullilah setelah menunggu hampir 4 bulan..hari ni prof aku khabarkan berita gembira dimana 1st paper aku untuk dipublish di Journal of Applied Polymer telah diterima..Paper ni aku tulis dalam masa 3 bulan..bukan sepenuh masa la..sebab waktu tu aku masih punya kelas dan juga experiment2 yang harus dibuat...1st paper aku dihantar buat kali pertamanya pada 26 november 08..kemudian major revision telah dilakukan dan terdapat penambahan serta pembetulan info harus dilakukan oleh itu aku telah membuat semakan kedua pada 27 january 09 dan hanya dihantar semula pada 16 february 09..dan hari ni 27 march 09 paper aku diterima...sounds like i'm very excited..yes i am..sebabnya bidang yang aku belajar ni tersangat la baru buat aku..sampai sini aku belajar semua tu secara detail..sebelum disubmit ke journal tu..prof aku je dah berapa kali dok asyik betulkan paper..tak silap aku mahu lebih dari 10kali sampai ada satu tahap tu aku rasa macam nak muntah tengok paper aku tu...sampai dia sendiri kesian tengok aku..asyik la cakap tu kali terakhir dia betulkan..tapi tak juga2 akhirnya..hehehe

Anyway thanks to my prof tanpa pertolongan dan tunjuk ajar dari dia..tak mungkin aku boleh tulis paper sampai di publish...hehehehe..so sekarang ni aku tengah menulis 2nd paper pula..baru je submit the 1st draft pada prof aku semalam..kali ni aku tak ambil masa yang lama untuk menulis sebab aku dah takde kelas dan tak banyak experiment yang kena buat..satu lagi sebab dah ada pengalaman menulis melalui 1st paper aku..tak la aku terkial2 lagi...Lepas ni banyak lagi benda aku nak kena settle kan..conference bulan depan..lepas tu thesis aku lagi..silap haribulan kalau experiment yang aku buat sekarang ni result dia ok mahu prof aku suruh tulis 3rd paper pula...tak kisah la dia nak suruh aku tulis berapa banyak paper pun asalkan aku boleh balik july nanti..hehehe...saya mahu pulang...ada siapa2 nak pinjam aku pintu DOREAMON..
ps:Happy..happy..happy..:D

6 comments:

John Iverson said...

Aku gembira tuk ko sis.. best dpt tau everythng is ok... ko ni pn sama mcm ezit... very persistence.... well done... aku nk ikut jejak langkah ko...

knpa aku delete akaun tagged aku? for our own good kot.... nta la

Encik Cerpelai said...

Lepas ni glemer laa sis ye?..
Cam Paris Hilton laa kiranya..
Kehkehkeh..

moon said...

congratzz!!
so...kene la saudari ingat 27 mac ni sampai biler2 kan?? kire cam 1st baby la kot...
heheheheheheheh

tahniah2... suke dgr my twin berjaya.. bergaya...

lalalalalalalala

Anggerik Hutan said...

john,
thanks bro...for "own"good..hurm....speechless...

cerpelai,
hohohoho tak la glemer mcm paris hilton..malah sy lebih glemer dari die lagi..kihkihkih..

twin,
hehehe lebih kurang mcm tu la kot...
yeaaa thans twin....
lalalalala

orangorang said...

tahniah. usaha yg dijalankan xsia2.

Anggerik Hutan said...

orang2,
thnks babe..