Friday, January 02, 2009

New Year 2009

Selamat tahun baru tuk semua..kalau ikutkan takde beza mana sehari sebelum tahun dengan sehari selepas tahun baru..beza dia kat angka 8 dengan 9 je kan..hehehe..erm aku pula malam tu new year tu dah macam malam makan2 buat aku..asyik la makan je..tengah hari 31.12 tu aku makan lunch kat luar dengan housemate..kiteorang makan 'chamchi kimbap'pergh memang kenyang gila..mana taknya aku memang makan habis bahagian aku..cam biasa housemate aku ni tak kuat makan..so dia makanlebih sikit pada separuh then dia suh aku habiskan balance dia..aku makan,tapi tak habis..sebab aku punya perut pun macam dah tak leh nak sumbat je lagi..hehehe...petang tu akibat kekenyang makan lunch aku makan pie je..lepak kat lab sambil layan pie...dalam kul 8.30pm balik rumah...bajet malam ni memang sambut kat rumah jela...balik je rumah goreng cucur pula..lepas tu tak sampai sejam aku masak spagety pula...tiba2 aku dapat mesej dari princess ajak gi tengok bunga api aka kembang api kat area downtown..aku pun on je la memandang tahun ni aku nak balik Malaysia dah, so aku ambil peluang nak rasa sambutan new year kat negara orang...kalau ikutkan kat Malaysia aku tak pernah pun nak sambut..setakat ngadap tv jer..bukan apa aku ni jenis yang tak suka bersesak-sesak..adus rimas tul..hehehe..then kitaorang berdua pun ambil la bus ke down town...dah naik bus tu baru la perasan silap arah hehehe...nasib lalu depan kawasan university kat north gate...turun la kitaorang berdua sambil tunggu bus lain pula..sebelum tunggu bus tu sempat lagi masuk kedai roti..mata masing2 kelaparan hehehe..keluar dari kedai sebab takde roti yang menarik perhatian perut kami..so tunggu la bus...tunggu punya tunggu bus tak muncul2 gak..kata lagi 10minit..10minit kat skrin tu tak berubah2..sudahnya kitaorag decide nak naik teksi je..adus lalu depan dunkin pula..tak jadi ni kena masuk dulu..masuk je aku ambil seketul je donut capuchino dengan mocha latte(aku dah mula addicted ngan coffee kat dunkin)princess ambil 2 ketul donut.. lepas tu dalam pukul 11.30 kitaorang ambil teksi..pergh teksi yang pada awalnya berlambak dah takde..nasib banyak je teksi tapi kena menunggu la sebab ramai lagi orang lain yang tunggu teksi gak..sampai je kat sana kitaorang terus tuju ke dataran ...tunggu tak lama mana pun sebab dah nak dekat pukul 12 ..mula2nya nak pergi betul2 depan pentas tapi bila sampai ke tepi pentas tu orang berasak teruk memang rasa macam sardin..then aku cakap kat princess erm baik kita tengok kat skrin besar jer..aku risau pula jadi pape kang susah pula...so berpatah la balik kitaorang berdua ke skrin besar...erm aku rasa sambutan new year kat mana2 pun lebih kurang sama je..kat sini countdown seminit sebelum tu lepas tu ada paluan ala2 gong la..then ada bunga api..lepas tu habis...so kitaorang berdua lepak lebih kurang sejam kat situ...ada gak terserempak ngan kekawan dari indonesia dan china yang sama university kat sana.. lepas tu balik ambil teksi terserempak ngan "sombey" aka senior princess..dia ngan awek kitaorang berdua..cun2 r naik teksi...sampai je kawasan university aku ajak princess gi makan kimbap pula..hehehe..layan 2 roll..pastu balik tu aku tapau lagi 1 roll..hahaha..tu la aku cakap aku gila makan je hari tu...makan tak henti2... Dunkin donut layan perut dulu..hehehehe
nampak tak skrin belakang tu tengah countdown lagi seminit je


pakcik ni tolak benda tu sambil pasang muzik..pastu ketuk gendang,then layan tarian dia sendiri,jual entah apa aku tak sure pula..tapi yang tak boleh bla nya..pakcik ni beraksi lucah pula..ish3..sabar je la..:-p
aksi makan-makan kimbap pula..nyum..nyum..nyumm

video

11 comments:

orangorang said...

wah...meriah jugak ko makan2 masa sambutan nu year.

xhbs2 dunkin, suke sangat. hah...dah addicted??? dah jadi macam abah la anggerik ni.hehehe

Pewaris Reformasi said...

haha, nampaknya kau dah macam kena pam balik ni? :p

Anggerik Hutan said...

orang2,
hahaha tu la psl,

pewaris reformasi,
ops dipam blk..hanya pada waktu2 tertentu je..specialy time berhibernisasi ni..hohoho...

orangorang said...

wei, anggerrik dah makin suke gelak mcm santa clause.
biar betul

manny zain said...

bestnye mkn...wat perut aku rasa lapar je...hehe...happy new year!!!=P

snm said...

babe..pesal pipi mcm dunkin donut dah? heran aku..

xpe j eklu ko pipi mcm donut, aku suke jek :P

Anggerik Hutan said...

orang2,
sebab santa tak bagi hadiah hari tu hohohoho

manny,
happy new year manny

snm,
erm memang pipi aku macam tu la kak lin..tak leh kecil..hehehe..bahgian lain tak de masalah..sampai ade orang kata aku mcm kena pam blik..hahahaha..pipi comel nak wat camne...

Akula Nora said...

yea...selamat tahun baru zai!!! Sedap pulak akak tgk kimbap tu. Ada resipi x? Leh try wat sendiri kat m'sia.

Ala..zai...takpe kalau berisi. Comel per? Lagipun musim sejukkan kat sama a.k.a time untuk menggunakan lemak di badan semaksimum mungkin...huhuhu

Anggerik Hutan said...

senang je akk kalo nak resepi dia nnti zai wat entry khas tuk kimbap yerk..hapi new year akk:D

Kengkaru Kong said...

meriah melampau eh....
hepi new year Anggerik...

Anggerik Hutan said...

kong,
meriah ker kong bkn kat msia lebih kurang jer ker..hehehe
cheheybok manipadeseyo aka hapi new year kong