Tuesday, January 20, 2009

Superwoman

Hahahaha aku la superwoman tu(naik lift lepas tu turun balik)tadi cousin ex-housemate aku datang rumah ambil meja study..meja tu tak guna lagi dah,lagi pun lepas ni kalau aku habis belajar aku malas nak susahkan orang lain tuk buang..nak tak nak memang kena suruh cousin dia ambil la..lepas cousin dia dah bawa pergi meja tu, aku pun alih la meja study yang memang sedia ada di rumah diruang tempat aku tidur ke ruang satu lagi...aku alih sorang2 tau...nak minta tolong mamat berdua tu mulut aku memang berat(aku pemalu)..hehehe..so keadaan rumah tadi sedikit huru-hara (sikit je la tak teruk mana pun)aku ni jenis pantang nampak benda yang tak settle memang aku nak settlekan waktu tu juga..so aku mulakan operasi mengemas balik rumah aku..mula2 aku tarik semua laci keluar...dengan kudrat yang ada aku tarik sikit demi sikit sampai ruang satu lagi..ok settle pasal meja tu..satu lagi cabaran (hehehe rasa macam amazing race pula):-p..aku kena angkat peti ais pula ke atas meja tadi..saiz peti ais tu besar sikit dari yang selalu ada di hotel2..yang di hotel tu aku rasa saiz paling kecilkan??yang ni dia besar sikit...so aku dengan bersusah payah angkat seorang diri..hahaha..aku siap mengingatkan diri aku untuk mengangkat peti ais tu dengan posture tubuh yang betul..ni semua langkah keselamatan untuk aku juga...yer aku berjaya mengangkat pergh leh tahan berat juga la....oo lupa nak cakap aku alih semua barang2 tu sebab my ex-roomate akan pindah masuk rumah aku officialy sabtu ni..so aku kena sediakan ruang balik la...lebih kurang 2 minggu je aku hidup membujang...lepas ni aku berteman balik la..hehehe

8 comments:

orangorang said...

ko mmg kuat GON. Syabas...
pasni bolehlah ko angkat aku kalau aku malas2 nak jalan. yea..

Hulubalang Derhaka said...

Hoh.. Nak saya tolong buatkan logo tak?.. Ke nak reka pakaian superhero?.. Kehkehkeh..
SuperMiazai..!! Up up.. and topup..!!

Kengkaru Kong said...

hebat..super super..hehe

manny zain said...

perghh!!memang tahap superwoman la ko..kalau aku confirm sakit pinggang berbulan2 la..haha!!

lepas ni klu aku nk pindah rumah aku jerit nama ko,tolong datang angkat barang2 aku yek..hehe...=P

snm said...

tolong aku pindah rumah boleh?? :D

Pewaris Reformasi said...

tolong angkat peti ais lama rumah aku ni leh? haha

Anggerik Hutan said...

orang2,
adei kalo ko mls jln aku seret je bole camtu hahaha...

cerpelai,
waa menarik buat logo..baju tu pun cam menarik gak..hahahhaha

manny,snm n abg amin,
ok, korang doa aku dpt power paling koman pun dpt poket doreamon cukup la...sure bole tolong korang punyer:-p

Akula Nora said...

Cayalah zai. Leh jd superhero utk angkut barang (mcm porter la plak) Tpkan, jgn angkat sebarang angkat, ni kalu nak angkat kena beserta RM skali..hehehe