Wednesday, January 14, 2009

Snow lagi..tapi..

Yer hari ni antara snow yang turun agak lebat di Daegu tapi aku miss lagi..sebabnya semalam tiba2 aku rasa tak sedap badan so pagi ni memang tak cadang nak pergi lab awal..jadinya aku berehat je la di rumah lepas lunch baru pergi lab..keluar je pintu rumah nampak sisa baki snow masih ada..waaaa aku terlepas lagi..aku rasa agak lebat sebab jarang sisa baki snow tinggal jika nak masuk tengahari tapi hari ni masih berbaki lagi..erm betul la dari blog sumaya n swee won memang snow turun agak lebat...huhuhu takpe la nak buat camner dah terlepas..pasrah je la..yang aku sempat capture gambar ni je la:


tak dapat buat snowman pegang pun jadi la..


ni gambar kolam yang dah beku


ni pula depan rumah aku

Erm winter masih ada lebih kurang sebulan lebih lagi..harap2nya turun lagi la lepas ni..ok cukup cerita snow..aku nak cerita pasal sepeninggalan prof aku sebulan(dia pergi kanada)dia ada tinggalkan benda alah ni..dia suruh kitaorang buat..minggu lepas aku buat tak dapat..tapi semalam aku buat dah dapat..kihkihkihkih..benda ni lebih kurang sama je macam aku bawa gi nenggiri hari tu tapi yang ni kayu..aku rasa kalian tahukan macam mana benda ni (susun semua stick yang ada tu kedalam box)yang ni rasanya ok sikit kot dari yang besi2 tu..hehehe aku rasa la so kalau nak tahu cuba dulu la..



Dan aku terjumpa "Alicafe dengan Pearl Cafe" waktu shoping di Homeplus aka Tesco Sabtu lepas dengan Sumaya..hehehe bukan apa, sebab sini macam susah la juga nak jumpa produk dari Malaysia selain Pringles..tapi pringleskan macam biasa2 je jadinya aku tak heran sangat nak ambil gambar..

aku tak beli la..sebab tak teringin pun lagi..hehehe

dan aku semestinya..hehehe


10 comments:

snm said...

isk..melepas nk tgk kau buat snow man ~_~

manny zain said...

bestnye snow...teringin nak rasa yang live dan yang betul2 turun dari langit..insyaAllah..one fine day..

PrinCeSS said...

pagi tadi dah terlintas dah nak msg akak tapi pas pkir mesti akak dah on de way ke lab..
xpe2, i'allah nanti snow lagi..
snow snow turunla lagi..nak guling2 nie!

helena's said...

bestnye kan dapat tgk salji..sy tgk yg fake punye jer,,kehkehkeh

Akula Nora said...

bulan dpn boleh guling2 atas salji. Main baling2 snowball...pergh...best tu.

Fuiyoo...Alicafe tu. Sedap tak kopi korea? kalau sedap akak nak pesan nanti...serius nih.

Anggerik Hutan said...

kak nora,
entah biase je kopi sini kalo kopi'o sedap lagi msia punya..kalo 3 in 1 tu rasanya biasa2 je kot..hehehe..kalo nak rasa nnti leh bw skit bagi akk rasa..hehehe

princess,
pasni mesej akk yerk kalo trn..yang lebat la...

snm,
hahaha nnti insyaAllah kalo trn lagi aku mmg nak buat..khas tuk ko:D

manny,
insyaAllah manny ade rezeki tak kemana kan..

helena,
hehe yg fake punye pun ok per..lebih kurang jer..

Kengkaru Kong said...

oit nah...belum tebal lagi salji tu Anggerik... ko tunggu jer nanti kalau dah tebal.. ko pun MENEBAL kan? haha!

saya mau ALI CAFE satu

Oasis said...

Teringin plak tengok Budu Cap Ketereh ada jual kat pasaraya sana...

Anggerik Hutan said...

kong,
mmg la tak tebal sbb sudah cair..dlm pukul 8 pagi dia tebal..hahaha tapi sy dlm rumah tak perasaan pun luar salji trn...gambar yg ada ni sume dlm pukul 1 lebih tgh ari..hahaha

oasis,
hahaha kalo ada la wadi sure aku dh ambik gambar..ade ker org nak mkn pun?:-p

mOlliE said...

seronotnye...akak..nak pesan snow la wat balik mesia..kikikiki...:)