Sunday, January 04, 2009

Aiskrim dan taman permainan

Erm sabtu lepas aku balik dari lab sekitar jam 8 malam..kalau ikutkan memang nak stay lebih lama tapi memandangkan aku tak dinner lagi dan perut dah mula meminta jadi aku kemaskan meja dan bersiap sedia untuk pulang ke "pondok buruk"..dari tadi dok asyik fikir nak makan apa malam ni dah berkira-kira dah:kimbap la,spagety la,mee goreng la..erm aku balik dulu rumah letak semua barang-barang lepas tu keluar balik..destinasi ku kedai yang berdepan dengan taman permainan..masuk je kedai tu terus aku capai roti untuk bekalan sarapan pagi lepas tu terus pilih aiskrim apa aku nak makan malam ni..cam biasa kalau nak makan aiskrim kat sini kena la belek-belek dulu ingredient dia..sebab tak semua aiskrim aku leh tibai..(bukan aiskrim je semua benda la senang cerita hehehehe)
lepas tu aku lepak kat buaian sambil menikmati aiskrim..pergh memang mashyuk gila la aiskrim..sedap gak aiskrim tu..hehehe..habis je makan aku tak rasa nak balik lagi..sebab kalau balik pun bukan apa pun aku leh buat selain ngadap laptop..jadi aku main la jap buaian pastu aku ternampak satu benda ni..hehehehe alat untuk senaman..ada 7 alat yang berbeza semuanya tapi aku cuba 4 jer..dari yang macam berlari setempat sampai la yang macam main twist2 pinggang aku ni..tapi aku tak tahan lama kat situ sebab besi dia sejuk gila.. nak tak nak aku balik la kerumah dengan lengangnya..puas hati sebab dapat layan aiskrim..balik je rumah aku mulakan operasi masak makan malam untuk diri sendiri..hehehe..mee goreng jadi pilihan hati aku..
kadang2 aku tak sedar yang diri aku ni setiap hari lakukan benda yang sama..kalau dulu aku bosan ada je aktiviti kesukaan yang akan aku buat..hujung minggu kalau aku tak pergi menonton teater ngan geng2 teater,aku akan layan main gamelan dengan team gamelan tu pun kalau ada panggilan tuk buat persembahan..aku rindukan semua tu, setiap malam hujung minggu dihabiskan dengan berteater sampai lewat malam lagi2 bila festival teater selangor atau dulu orang panggil pekan teater nak berlangsung..tapi kalau dah minat sampai malam pun kita sanggup buatkan..sebenarnya banyak lagi kegilaan aku tentang dunia seni muzik dan seni persembahan ni..kalau nak cerita memang panjang gak la...aku mula mengenal muzik secara formal seawal usia aku 9 tahun..agak lewat sebenarnya i wish aku boleh mula lagi awal..mungkin seawal 3 atau 4 tahun..hehehe takpela..erm mula mengambil kelas piano, disitu aku mula mengenal muzik..mungkin jiwa sudah terarah kesitu aku tak pernah rasa bosan walaupun setiap minggu aku terpaksa menghadiri kelas muzik..disekolah pula aku sertai pancaragam dari bermain rekorder sampai la ke pemain drum...lepas tu naik sekolah menengah aku sertai kelab angklung pula..di upm pula aku sertai gamelan..erm tu baru seni muzik belum lagi seni persembahan teater dan tarian..kena buat entry khas la camni hehehe..(pendek kata aku cintakan dunia seni)..bercita-cita nak memilik sebuah piano sendiri bila aku dah mula kerja nanti..pergh aku dah melalut jauh ni..hehehe..sambung balik cerita tadi..iklan sebentar..
tapi kat sini hidup aku sama..kalau kekawan tanya aku rasa macam nak tape atau copy n paste je jawapan..sebab the truth is memang hidup aku sama takde yang berbeza..dan disebabkan tu aku tak enjoy sangat duduk sini..rasa tak sabar nak balik tu memang terasa sangat..mungkin salah aku sebab sampai sekarang tak leh nak adapt dengan environment sini.. salah aku ker??hehehe
oklah jam pun dah menunjukkan jam 12 malam waktu ni lagu stings-adakah kau setia sedang bermain di winamp..aku tak minat rock kapak okay.. tapi sebab dah ada orang berbaik hati nak letak lagu2 ni aku layan je...thanks iwan(zaman dia)..hehehehe.
gud nite to everyone..

24 comments:

orangorang said...

mmg org2 xnafikan kegilaan anggerik pd bidang seni ni. dulu dia pernah bgtau org2 yg mama nk belikan piano tp xkesampaian. sudahnya, dia dapat hadiah motor besar je dr mama. okla jugak tu kan....klu x, xkn anggerik dikenali bersama motornya.hahahaa....

Oasis said...

masa ad kat malaysia hr tu ko tak ajak pun aku gi tengok teater. Huhuhu

Anggerik Hutan said...

orang2,
hehe bkn tak kesampaian tapi aku tolak pemberian tu sudahnya menyesal..tapi takpe la tukar ngan motor besar hehehe..glamor sbb motor hehehe

oasis,
erm aku slalu tgk ngan geng2 teater n slalunya g naik transit dewan besar..so mmg penuh jer..kalo ade sit kosong br dioffer pade org luar..huhuhu sory la wadi..lepas kalo aku g aku ajak ko yerk..:d

Pewaris Reformasi said...

pergh memang mashyuk gila la aiskrim

ayat di atas ni aku tak boleh blah bila membacanya, sangat beremosi, peace!

weh, aku sapot kalo ko minat seni. aku pun syg gak tinggal zaman gig aku. now dah beli gitar so nak main2 petik balik ala kadar...aku dah cipta satu lagu dah! yay!

Akula Nora said...

takpe zai...tak lama lagi abis la study tu.

Tak try ke blajar main gendang korea? Yg siap menari tu.tgk kat tv cam best je bunyinye.

Kengkaru Kong said...

hidup ROCK kapak... hehe

Anggerik Hutan said...

pewaris reformasi,
ayat yg mane bro beremosi ok2 je sume ayat:-p
yay dh ade lagu nnti bole la kasi kiteorg dgr yerk..jgn diperam je..

akula nora,
no time la akk..yang mane yerk akk dgr..kite ade gak tgk..ok juga la..erm bkn tak teringin tu la mase tak mengizinkan serta halangan bhs hohohoho

kong,
itu zmn kong(rock kapak),tak minat sgt la kong..lyn camtu2 jer:-p
lagu ala2 tangkap leleh jer..hahaha

Pewaris Reformasi said...

ayat makan aiskrim tu la...hahaha, penuh emosi dowh!

Anggerik Hutan said...

pewaris reformasi,
ceh byk kali...kita mkn kn betul2 nikmat baru best..lu apa tau..:-p

Pewaris Reformasi said...

ramai wanita cemburu kerana pinggangku 26 satu waktu dulu! haha

Anggerik Hutan said...

pewaris reformasi,
nak cemburu wat apa bukan ade bentuk je dh mcm papan sekeping je opsss..peace bro..hahaha..tapi lu mmg keding r...kurus mcm tak ckp mkn pun ada..hehehe..(bace ngan senyum yer)

Pewaris Reformasi said...

hahaha,

tu tanda gua kerja kuat!

kau tau kan? kegemukan sinonim dgn malas dan yg sewaktu dgnnya, hahaha

peace balik!

contoh (contoh je ok?)

falin ialah seorang budak gemok. namun pada tahun akhir pengajiannya di universiti, dia telah bekerja kuat. hasilnya, dia menjadi kurus.

haaa..kan kurus tu akibat rajin? hehehehe..gelak syaithon di situ! ups!

snm said...

zai..aku nk komen kt ats ni je. Si Bapok..ehh..Si Becok komen ni..

Falin tu nama sebenar?
ke nama tipu2?
ke nama comel?

Klu kau gelak syaithon, suatu hari nnt syaithon pun gelak BAPOK..ehh..AMIN :p

snm said...

zai..aku minat muzik sbb dipengaruhi Mr.SNM. dia minat music. dlu kan aku skola agama (tpaksa pecah rahsie kt cni). skolah agama layan lagu nasyid je :p lps form 3, aku homesick kununnye, x nk ddk hostel dh. so aku skola dpn rumah aku je, daily school. masa tu gig pun x tau pe maksud, inikan jamming. Mr.SNM yg ajar aku apa itu music :p masa dia study PUO dlu, dia selamba menyanyi, perform dpn public. smbil menari teddy bear! jgn tye apa rupa dia masa menari mcm tu. sbb aku x blh bayg! kwn2 dia panggil: Jalut Teddy! bunyi sengal je kan? start dh rapat dgn Mr.SNM baru la folo dia pegi jamming. dia main semua: guitar, bass, drum. singer pun dia gak. aku? record diorg jamming je la :p

manny zain said...

kurus x smestinya cantik.gemuk xsemestinya buruk.bergantung pd org yg pandai menilainya...haha!!

zai,best giler jd ko ek.mcm2 seni ko reti.aku gak yg xreti pape.tp x bermakna aku buta seni!hihi...=P

Pewaris Reformasi said...

cis, attack personal. aku hanya bg contoh :p

aku pun nak kecik ati la..sambil

1) privatekan blog
2) buat entry khas protes kat kau
3) tukar lagu kat blog
4) lepas a few days ngaku kata dah ok dah, hahahaha

hahahaha lagi, ups!

peace!

oit, aku dah buat 1 lagu..

tajuknya belum ada tapi ia agak sentimental, hehe

snm said...

zai..aku rs, ada jgk chatbox kau ni jd medan berdebat kasar dgn Si Bapok ups..Si Becok ni. cilanat sungguh! menyerang peribadi. hoh! dh la dlu2 dia tau psl kite kutuk dia tu kan? kan? :P

menci la kau, amin! sungguh2 aku nak majok dgn kau!

zai..knp la kita blh terima dia jd ketua fasi kita ye?

Pewaris Reformasi said...

lalalalala

aku kan abang?

buruk mana pun abang, tempias kasih sayang dan caring tu tetap ada..

cuma biasalah, adik tu mmg ada ego untuk mengaku semua tu..

almaklum, kunun independent, haha

peace!

* aku faham kau takde abang..

Anggerik Hutan said...

mrs snm and becok,
pergh dasat r korang ni..nasib tak cecah ribuan comment box aku ni..erm a'ah kena sbb diakan abg..paling TUA waktu tu n sedikit terlebih pengalaman berbanding adik2..ehh lin kita pilih ker..bukan dia yang tawarkan diri sendr oppsss...peace bro...hahahaha..owh dak sekolah agama..hahaha..ala2 tudung labuh la yer dulu ko:D..nape pnggil becok ngan bapok ade crite lain ke disebalik tu..naaaakkk tauuuuu:D
jangan lupa kasi dgr sama kitoerg lagu tu ehh..berserta gamba guitar kamu yang baru tu..

Manny,
erm dh minat manny..dalam hidup aku ni 2 menda yang aku suka seni n bermotor besar..kata orang kedua2 tu mcm takde kaitan..hahaha aku tak peduli tapi tu la aku..
tu org kata kdg2 org tu nmpk jer kasar tapi hati lembut babe..:-p
a'ah sape2 yang tak reti pape pun bkn bermaksud dia buta seni..

Pewaris Reformasi said...

ceh, sorry beb! memang fakulti pilih aku la...macam harem!

Anggerik Hutan said...

hahahaha ok2 abg amin kamu menang dalam perlawanan ni...:-p

snm said...

AMIN KOPAB!
zai..ko check kt shoutbox blog BECOK, ada crte psl makna becok..
aku paste kt cni je la eh
jimadie "semalam aku tengok filem 9 naga. rupanya "becok" dalam slang batak maksudnya bapok."

zai..ketua fasi kan dia mmg nk menang je. xpe la..

kite menyerah untuk menang :P

Akula Nora said...

Apsal diorang ni gaduh kat blog si zai ni?

Anggerik Hutan said...

snm,
oo yeke hahahahahaha becok=bapok ok gak tu...
a'ah kita bg die mng je la lin..nnti merajuk plak sampai nak private blog hahaha

akula nora,
bkn gaduh kak tapi mesra secara kasar..hahaha