Monday, December 15, 2008

Yes semester ni sudah berakhir..

Walaupun 'winter vacation' hanya bermula pada 18 december tapi buat aku secara rasminya hari ini adalah hari terakhir semester buatku,kerana baru sahaja selesai oral test untuk bahasa korea...happy sangat sebab kelas bahasa korea semester ini tersangat la bosan dan tak menarik jiwaku..bagi student undergraduate best la lepas ni dapat bercuti..tapi untuk aku takde istilah cuti sebab awal2 lagi prof aku dah cakap no winter vacation..ala kalau dia tak cakap pun sememangnya aku mana pernah ada cuti..aku dapat cuti pun summer lepas tu pun time balik Malaysia..kalau aku tak balik Malaysia sure takde cutinya..huhuhu kejam tak..

Oohh untuk oral test tadi aku bercerita pasal baju kurung dan untuk itu hari ini aku telah memakai baju kurung..hehehe..sampai ada seorang dak lab aku tanya hari ni hari special ker..kihkihkih..aku jawab tak la..aku ada presentation pasal baju kebangsaan sebab tu aku pakai..hehehe...lepas habis presentation tadi songsengnim belajar makan pizza dalam kelas..dapat la sekeping seorang dan bahagian aku telah diberikan pada Li Feng sebab inti daging..huhuhu..aku hanya mampu melihat dalam keadaan lapar..tapi tula kalau dah rezekikan..kebetulan hari ni Princess ajak makan malam kat rumah dia..aku pun sememangnya tak menolak rezeki..alhamdullilah kenyang aku..princess masak kangkung goreng,telur goreng and sup ayam..Kumawoyo Princess...


lepas dinner kat rumah princess lepas tu suruh dia tangkap gambar aku..hehehe

Erm tengahari tadi, aku hampir tak bersemangat je bila aku dapat tau yang kawan baik aku ni akan berkahwin tahun depan bulan 5 atau 6..dan berita ini bukan disampai oleh tuan badannya tapi telah disampaikan oleh seorang kawan baik kitaorang aku namakan sebagai Si G jer..rasa sedih aku waktu tadi macam boyfriend aku nak kawin dengan perempuan lain walapunpun hakikatnya aku takde BF lagi..hehehe..aku memang jadi tak senang duduk dibuatnya..dah la petang ni aku ada oral test.. pastu aku mesej kawan aku ni tak berjawab pula,lagi la aku bertambah-tambah risau..si g ni sampaikan pada aku sebab menurut dia kawan baik aku ni tak sanggup nak cakap pada aku,kerana takut aku terasa..yela kalau ikutkan dia memang dah janji dengan aku yang dia hanya akan berkahwin bila aku berada diMalaysia..sebabnya aku akan jadi pengapit kawan aku ni...mau tak sedih bila kawan baik kita nak kahwin tanpa menunggu kita..siap dah janji tu sebelum ni..yang pasti bila aku dapat tau tadi aku memang sedih gila...then si g cakap kawan aku tak balas mesej sebab dia tengah ikut kursus kahwin hari ni..aku terfikir gak kursus kahwin bukan hujung minggu ker orang buat..tapi disebabkan dia mesej aku dengan penuh serius sampai aku 'ter'percaya dan 'ter'pedaya..aku pun terus mesej nuru..nasib baik nuru tak berpakat dengan si g..akhirnya terbongkar la tembelang yang si g ni memang dah berpakat dengan kawan aku tu nak kenakan aku...FUHHH LEGA gila bila dah tau hal sebenarnya...aku memang tau yang kawan baik aku ni akan berjumpa dengan si g(juga kawan baik aku) tapi tak tau sampai nak kenakan aku camni..untuk korang berdua lepas ni jangan la usik aku camni lagi..dah la aku jauh aku tak tau apa jadi kat korang...nak gurau2 pun tunggu aku balik Malaysia dulu..so kalau pape senang aku lepuk korang berdua..hehehe...gurau yerk..tapi kalau gurauan korang tu melampau tahap cipan memang aku tak segan silu nak lepuk korang...pape pun aku sayang korang berdua..mmmuuaahhhsss..

ps:harap pasni aku dah tak malas2 dah..aja-aja fighting jai..



14 comments:

orang said...

lor....sedihnya aku baca citer ko ni. si G tu mmg xpatut kenakan ko tau tapi mcm xsangka la pulak sbb ko boleh percaya je bulat2. sedangkan, kn dh lm ko knl kami & tau perangai kami yg suke bergurau xkira tempat.hehehe.....Yes...zai terkena.....yes...

manny zain said...

bestnye jd kwn baik ko kan...comel la zai pakai baju kurung...hehehe...=P

Anggerik Hutan said...

orang2,
yela mulanya aku tak percaya..tapi die bersungguh2..mau tak caya percaya..ngada betul..camne kalo pasni aku dh tak percaya lagi apa yg krg kata..hah tu lagi bahye tau..

Anggerik Hutan said...

manny,
hehehe..camtu ko pun jadila kwn baik aku..aku ni kan jarang2 pakai baju kurung..tu yang ko nmpk aku cam comel jer..kalo dh slalu tgk comot plak jadinya kot..hohohoho...

manny zain said...

xde la comotnya...slalu aku tgk ko ganas je.pakai baju kurung ok gak.nampak perempuan ckit..nmpak lembut & terserlah ciri2 gadi melayu..huhu...=P

Anggerik Hutan said...

manny,
hahaha tula aku dari dulu dh biase pakai jeans n ber t-shirt je..kat sini pun camtu gak..cuma kdg2 tu bl ade event yang memerlukan aku pakai formal..aku pakai la baju kurung..zmn blaja kat upm pun mane slalu aku pakai baju kurung..

Oasis said...

teringin tgk plajar laki lak present pakai baju melayu lengkap bersongkok dan bersampin

Anggerik Hutan said...

oasis,
tula nape kat msia takde buat camtu kan time present..kalo prempuan nmpak mcm dh biase sgt..aku rse ok juga kalo laki pakai camtu tuk present..formal gak..hehehe

nurul said...

huhuhu ko xsayang kat aku ke???? aku dh jd penyelamat keadaan tau....

Anggerik Hutan said...

syg la nuru..kan ari tu aku dh kata aku syg ko..hehehe..tak mention pun takpe..janji hati tau kan..hehehe..

snm said...

ZAI SDH KENA PRANK!!!
hihihihihik :p
mesti kau mula2 rs sedih kan??

aku suke kaler baju kurung kau!

Anggerik Hutan said...

snm,
huh???hehehe mula2 la..ko mmg peminat setia hijau...aku bg katak la kat ko snm nak tak??

orang said...

nurul tu, nk jugak menyibuk...hehehehe

Anggerik Hutan said...

orang,
die penyelamat keadaan tau..kalo aku tak tanye ntah sampai bila aku kn tipu..syg nuru