Wednesday, December 24, 2008

Merry Christmas




Merry christmas bagi mereka yang menyambutnya...semalam sewaktu pulang dari dinner bersama prof..aku ternampak ada bus driver yang memakai pakaian santa claus dan menghias busnya..tadi tengah hari aku dapat kad christmas dari kawan korea walaupun aku tak celebrate..dia salah seorang kawan korea yang baik dengan aku sejak aku datang kesini.erm petang tadi aku keluar minum petang dengan kawan filipin..plan asalnya nak meluahkan masalah la sebab masing-masing tengah tak ok..so dia cadangkan kitaorang keluar dan lepak kat dunkin...so aku dan dia pun keluar la dan kitaorang lepak kat dunkin...


card from Taeim (buat sendiri)dia ni memang jenis yang suka buat benda2 camni..sebelum ni dia ada bagi book mark..pada aku, aku lagi suka sesuatu barang tu kalau orang tu buat sendiri dan hadiah pada kita..hehehe

Sambung balik cerita tadi..satu lagi sebab kenapa dia ajak aku keluar sebab aku ada persoalan yang belum dia jawab dan dia berjanji akan bagitahu aku segalanya sebelum dia pulang kenegaranya..sekarang baru aku tau...masalah aku dengan dia takde kaitan langsung..hahaha..macam langit dengan bumi...aku rasa kelakar pula bila dengar cerita dia..tapi ok la at least buat aku rasa tenang sikit..pasal masalah dia tu tak perlu la aku cerita kat sini kerana terlalu privacy..jadinya petang tadi ala2 aku menemani seorang kawan yang akan celebrate christmas malam ni..aku dengar dieorang akan megadakan parti..hope you enjoy it..

Satu perkara yang dia cakap pada aku tadi..pedulikan dengan kata orang dengan apa yang orang lain akan fikir tentang diri kita..kita tak dapat halang orang lain dari membuat andaian tentang diri kita.. dan sekarang aku tahu dan mengerti,apabila kita tidak mampu berbuat sesuatu tak bermakna kita gagal cuma kita belum cukup bersedia dari segi fizikal dan mental..sebagai manusia tak semua benda kita mampu lakukan..kita bukan doreamon yang mampu menyediakan apa sahaja yang diperlukan oleh nobita..

ps:hohoho merry christmas..(pretending like i'm really ok)

6 comments:

manny zain said...

miazai...bile kite sedih kite akan selalu dekat dengan Allah.Allah saja tempat terbaik untuk berkongsi. Dia Maha Mendengar.tabahlah menghadapi dugaan(ceewah!!mcm ustazah pulak)...

senyum sokmo!!=P

Anggerik Hutan said...

manny,
betul tu manny bila sedih2 ni mmg Allah adalah tempat terbaik untuk kita luah segala2nya...

fa10 said...

thn ni 1st time gi rumah kwn kristian...

Kengkaru Kong said...

merikurimasu!!!

hehe!

Thanks for the wish Anggerik Bunga Sekuntum...

Happy New Year!

Oasis said...

Ckp pasal Doraemon aku teringat kisah kwn aku yg keta dia kn pecah.

Masa dia bwat report polis, polis tu mintak resit barang2 yg hilang. Kitaorg pun pelik la and tanya kat polis tu, dah jumpa ke brg yg hilang tu.

Tiba2 polis tu naik angin. Dia ckp:

"Awak ingat kitaorang ni Pepaya, blh tangkap pencuri dlm ms beberapa jam..!!"

*Pepaya : watak hero cam popeye dlm citer mlayu.

Anggerik Hutan said...

oasis,
polis tu mesti minat ngan citer pepaya..aku tak suka la citer tu..kaber hero kaber zero ok lagi..tapi bila pepaya pun buat lebih kurang camtu..cam bosan la plak..:-p