Sunday, September 28, 2008

Kena Tagged lagi..

Tag Raya

We Start Here Again...


1. Berapa pasang baju raya Saya tahun ni dan apakah color tersebut?
satu pasang jer...sebab raya bukan ada cuti pun..maybe raya kat lab..warna dia pula hijau lumut..actully mak anggerik beli untuk tahun lepas..tapi nak wat camner anggerik dah ada kat sini..so tahun ni balik hari tu mama jahitkan untuk tahun ni punya raya


2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran Saya?
lontong,nasi impit,lemang,rendang,kuah kacang,ketupat palas...erm terliur pula..takpe la balik tahun depan anggerik nak makan puas-puas..hehe


3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
ada-ada...biskut cornflakes madu,almond london,batang buruk,tat nenas pun suka..banyak lagi la..tapi sekarang ni tak ingat la pula...


4. Brapa banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
hahaha..seingat anggerik paling banyak waktu masih sekolah la..dalam rm500++..hehe..rasanya sampai sekarang masih layak lagi sebab student..nanti kalau dah kerja memang terasa nak bagi duit raya specially kat adik-adik sedara yang selalu pesan "kalau kak jai dah kerja jangan lupa bagi duit raya"hehe..korang doakan kak jai dapat kerja yang bagus nanti kak jai bagi duit raya ok..


5. Apakah aktiviti malam raya korang?
selalunya kalau kat rumah dulu memang akan sibuk la memasak tuk juadah raya..memang best sangat..anggerik rindu sangat suasana tu..huhuhu


erm..tu je..anggerik tak rasa nak tagged siapa-siapa sebab mesti masing-masing buzy dengan persiapan raya..hehehe

3 comments:

orangorang said...

zai....aku bagi duit raye tahun ni....sedihnye sbb aku dah xboleh nak kutip duit raye lagi...huhu...

Anggerik Hutan said...

orangorang,
bankrap la ko ngah..hehe takpe2 sethn sekali jer.abis tu aku ade tak nie??aku masih layak menerima

snm said...

aku pun sama la aida..tensi tensi..raya kali ni, kali ke3 aku sedekah kt bdk2 :p