Monday, November 03, 2008

Mamma Mia..here i go again

Sabtu malam ahad aku dengan malaysian yang lain pergi menonton late night movie "mamma mia"..memandangkan movies lain macam tak best jadi kami pun menonton mamma mia pada jam 1 pagi..kami sampai di CGV dalam pukul 10.45 dan beli tiket lepas tu register untuk free movie akan datang lepas tu kami melepak di McD. Takkan makan yang berat-berat cuma koko pie dengan air jer..sembang-sembang kosong sambil mengenakan "kakak"hehehe..kesian dia asyik terkena je dengan aku..

Lebih kurang sejam kami melepak lepas tu kami pergi balik ke CGV dan sempat bergambar sebelum masuk ke panggung..tak lupa pop corn untuk dibawa masuk ke dalam..overall mamma mia ok..pada siapa yang minat musical movie cam aku sure korang suka cerita ni..cerita dia simple jer tapi banyak diselitkan dengan nyanyian nama pun musical movie kan..aku suka lagu-lagu dalam ni sebab nyanyian dari ABBA...walaupun dieorang ni glamour waktu zaman-zaman mama aku..tapi aku juga peminat dierong..antara lagu yang ada dalam movie tu:mamma mia,dancing queen,honey-honey,our last summer,money3x,lay all your love on me,gimme3x dan banyak lagi la..memang terhibur la sekejap-sekejap nyanyi..hehehe










ps:jom layan sedikit sudutan dari filem "mamma mia"

9 comments:

snm said...

hahaha..best gile crte ni..aku tgk smpi aku sndr nk menyanyi :P amin TIDO! aku je laa yg gelak sorg2..sedih sorg2..nyanyi sorg2 :P nasibla masa tu ari isnin..so tadek la rmi org pun...aku pegi siang..b4 12pm kut

Anggerik Hutan said...

hahaha tul2 aku pun siap nyanyi..erm nak ckp sedih tak sgt kot..aku hapi je tgk..kihkih..sensitif sgt ko ni..:-))

Akula Nora said...

Ohooooh!!tgk late nite muvie. Ok gak citer tu...tp tak sedey pun... tak perasan pulak kalu ada part yg sedey.... ke akak yg takde perasaan?

PrinCeSS said...

kat sebelah kanan saya aritu de penyanyi latar terkeluar dari movie...heheheh

snm said...

ala..aku mmg cmni..part yg happy pun kdg2 blh jd sedih :p kihkihkih

Anggerik Hutan said...

akula nora,
takde part sedey kak mcm lin ckp die kdg2 part klakar pun jadi sedey..hahaha pelik la bunyi die..zai pun rase takde part..jgn risau perasaan akk tak berslh..hehe

princess,
apa plak penyanyi latar..penyanyi bersama la..kihkih..abba the junior..

snm,
hahaha pelik la ko ni lin..part kelakar jadi sedey...camtu part sedey mesti banjir panggung kan..hehehe:d

Kengkaru Kong said...

memang best cerita mama mia tu..aku suka jalan cerita. tak sangka rupanya filem musical... hehe.. layan jer lah sebab sa suka tgk dia punya heroin pompuan tu nyanyi....

Anggerik Hutan said...

suka tengok die punya heroin bro ish2..tu la bunyi die..hehehe..saya suka sbb abba yang nyanyi jalan cerita die simple je kan..

orangorang said...

aku pun rasa bro kengkaru nk tgk heroin2 je sebenarnya.bukan nak tengok citer tu....hehehehe...sorry bro..