Tuesday, October 28, 2008

Mengigau ker??

Semalam sebaik sahaja aku habis menonton sutera maya akt website tv3 aku pun nak tidur la..sebaik sahaja aku meletakkan kepala aku..tiba-tiba housemate aku bersuara "are you finished" 2 kali dia bertanya..aku pun buat tak layan je la..sebabnya ni semua kes dia suka bercakap waktu tidur..dulu waktu dia baru pindah masuk rumah aku malam-malam waktu aku hendak hampir terlelap tiba-tiba aku dengar macam suara orang sedang berbisik mau tak berderau kejap..rupa-rupanya housemate aku bercakap waktu tidur..bukan sekali-sekala hampir setiap malam dia akan bercakap..kalau dia bercakap dalam nada biasa takpe..ni macam orang berbisik terkejut la juga..lepas sebulan tu baru la aku bertanya pada dia..erm memang sah dia memang ada penyakit keturunan suka bercakap waktu tidur tu la kisahnya kenapa semalam aku tak menyahut..rupa-rupanya dia sedar hehehe...

................................................................................

erm kisah ni pula pasal dah 2 kali semenjak aku kat korea ni benda ni berlaku..kali pertama waktu aku tidur tiba-tiba ada orang macam pegang kedua-dua belah tangan aku..waktu tu aku tidur terlentang..dan aku pasti aku boleh dengar nafas "benda" tu lagi..aku takut waktu tu tapi lepas aku berani kan diri buka mata "benda" tu takde(perkara ni berlaku waktu dalam pukul 7 lebih dah lepas isyak pun sebab waktu tu time winter)...kali ke2, 2 hari lepas(dah pagi pun)..waktu tu aku tidur mengiring tiba-tiba ada "benda" tu lagi datang dari belakang dan cuba peluk aku dan pegang tangan aku..macam biasa aku tak berani nak membuka mata aku..tapi lepas aku buka alhamdullilah takde..mungkin tu semua mainan tidur je kot..tapi yang pasti perasaan "benda" tu menghampiri aku memang jelas terasa..kerana sebelum "benda" tu datang menghampiri aku,terasa seperti ada orang memijak katil kita dan datang ke arah kita....

6 comments:

orangorang said...

zai....kes ni mcm kes ko kat kmr dulu. "benda" tu nak berkawan dengan ko la. elok klu ko baca selawat dan ayat kursi sblm tido.biar ko dilindungi.

Anggerik Hutan said...

tak igt la aku penah kn ker kat kmr dulu??kalo nak berkwn tak kisah..jgn mudarat dh..hehehe..alamk "benda" tu bace blog aku tak?hehehe

orangorang said...

kalau dia pandai baca, mesti dia bace. pastu dia bagitau abah dgn mama. hehehehe

PrinCeSS said...

waktu akak cite pasal 'benda' tu tadi, naik seram lak rase.

snm said...

wey..kau bia benar..ko bc ayat kursi x?lenkali bc surah al-Mulk sblm tido tau..

Anggerik Hutan said...

orangorang,
tu bkn "benda" tapi ko yang bgtau..hehehe

princess,
ish awk jgn la plak tkt nak tido umah akk nnti..huhuhu

snm,
betul aku bace beb..ntah la..biase la menda2 camni kan..