Thursday, October 23, 2008

Kerja yang tak akan HABIS...

Erm selagi nyawa dikandung hayat selagi tu benda yang bernama kerja tak akan habis..tu la kata-kata profesor pada aku..memang betul pun apa yang dikata manusia mana yang tak ada kerja..aku rasa hanya orang sewel aka gila je yang tak ada kerja..tu pun kita tengok dieorang merayau-rayau mencari kerja..baru semalam aku nampak orang gila bercakap di pondok telefon sekali-sekala menjerit tak tau apa sebabnya..macam aku pula dalam masa yang tak sampai setahun ni banyak perkara perlu aku bereskan..kekadang tu rasa dah macam give up pun ada..nasib masih terdapat sisa-sisa kesabaran dalam diri ini..kalau tak,tak tahu jadi apa dah..berikut adalah perkara yang aku perlu buat dalam masa 2 minggu ni:

1) manuscript yang masih tak lepas-lepas untuk dipublish
2) DSC (differential scanning calorimetry) kemungkinan besar hujung tahun ni baru
habis.
3) presentation 5 chapter ambik ko..(pasal sulfonation dan seangkatan dengannya)awal
november.

nampak macam tak banyak kerja aku ni, tapi profesor aku ni jenis yang cerewet sikit sebab tu paper aku sampai sekarang tak lepas-lepas untuk dipublish..tapi ada baiknya juga paling tak aku belajar banyak benda dari dia..yela nama pun nak berguru kan..sepatutnya aku bersyukur paling tak profesor aku ni agak fasih berbahasa inggeris berbanding orang lain yang mempunyai profesor yang cakap english entah ke langit ke-7..hahaha..pandai je aku kutukkan..tapi tu la hakikatnya disini..tak semua profesor tu fasih berbahasa inggeris..

dan disebabkan tu juga blog aku sejak 2 minggu ni entry dia lambat sikit nak diupdate..hehehe:D

ps: untuk Anggerik berjuang sehingga ke penamat..jangan menyerah sebelum berusaha...fighting(^-^)

6 comments:

nadia-ady said...

AJA2! fighting! huhu

mesti busy kan wat master ni.uish,cam takut je nak sambung master nanti.huhu

p/s: Amik course course kimia kat upm.Tapi lately macam tak minat plak kimia :D

ijan baik said...

;p g.luck beb...

snm said...

zai..nk mkn puding aku, kene habeskan master cpt :p
*bg galakan smgt utk ko nih*

Anggerik Hutan said...

nadia,
hehe..a'ah lagi2 kat korea ni..tau2je la cara kerja dieorg ni sume pali2..
oo ambik kimia..huhuhu tak suka kimia

ijan,
thanks :-))

snm,
tenkiu kak lin..yer sebaik sahaja aku berada disekitar bumi serdang akan ku roger kamu untuk mendapatkan puding..kihkih

fa10 said...

amboi..ikut tema halloween gitu...

orangorang said...

zai, habiskan master ko cepat. aku tunggu ko balik ni. kuatkan semangat tau.