Saturday, May 30, 2009

Mangkuk hayun

Ni kisah semalam tapi aku update hari ni..takut kalau aku tulis semalam banyak benda yang tak sepatutnya disebut habis terkeluar...semalam cam biasa aku ajar student prof aku cara masak gam sampai ke check properties gam seperti solid content,gel time dengan viscosity(basic thing)..semalam lebih kurang pukul 8 tiba2 mangkuk hayun tu balik la...kitaorang semua ingat dia dah balik..erm balik lab tak kisah la..yang menjadi kisahnya bila masuk lab tiba2 macam orang kena gila meroyan..letak barang semua kuat2,kalau boleh macam nak hempas radas bagi pecah...aku ni memang pantang dengar orang buat kerja tak reti senyap2 ni..ko ingat ko sorang je berangin..memang mangkuk tingkat...sementara tu aku guide budak2 ni buat gel time..tiba2 waktu buat gel time tu dia datang kat aku bagitahu pasal 2 kumpulan yang lepas tak cuci tiub lepas buat gel time..tau2 je la bila guna gam kalau tak cuci on the spot memang susah la nak cuci..masalahnya yang conduct buat gel time tu dia..sebab dia yang offer diri, yang ko bagitahu aku apasal..kalau aku sure2 dah aku suruh budak2 tu cuci..sebab aku tau memang susah nak cuci kalau biar lama..benda tu jadi macam tu sebab mangkuk hayun tu kalau buat gel time sama ada cuci tak bersih, tak pun dia buang terus tiub kaca tu macam aku tak tau mangkuk...ko baru je tunjukkan keb****** ko kat aku..aku memang sakit hati dah waktu tu...then lepas tu waktu dia nak balik tiba2 boleh dia bawa radas yang aku guna dari lab satu lagi semata-mata nak bagitahu aku tak simpan balik..
mangkuk hayun boleh tak ko tanya aku dulu kenapa aku tak simpan..ba**** sebab aku nak guna tiap2 hari la woi..apa jadah aku buat kerja pak pandir ambil lepas tu simpan lepas tu ambil..bukan aku tak cuci..dan satu lagi aku tak letak atas meja siapa2 pun...ko tu pun bukan pembersih sangat lepas buat experiment kekadang berminggu ko tak cuci radas mangkuk...tiba2 semalam jadi pembersih la konon..go to hell la..dah la memang pengotor...sebelum ni aku boleh sabar lagi dengan kerenah ko...lepas ni cuba ko buat lagi sekali aku memang tunjuk "zai" yang dulu...pergi m***** ngan ko la..aku lagi 2 bulan nak habis dah..aku peduli apa..aku paling benci orang macam ni tak pernah nak respect orang lain..ko ingat ko sorang je penat,banyak kerja..wei buka mata la sikit kalau ko nak berangin sekali pun ko jangan libatkan orang lain boleh tak..lain memang aku yang buat ko emo...aku tak kisah la ko nak hempas apa sekali pun tapi jangan la cari pasal dengan orang lain pula..
semalam dia memang kena kutuk kaw2 dengan junior yang lain la..aku nak bagitahu ko..ko ingat junior2 ni suka sangat ke bila ko buat camtu..ko bajet ko sombey ko besar kepala la..wei aku lagi sombey pada ko tau...respect orang bukan sebab pangkat tapi cuba respect orang sebab kita ni manusia...ko tak belajar ker?aku selalu pesan diri aku tuk respect seseorang tu sebab dia pun manusia ada hati dan perasaan...kalau ko respect orang sebab pangkat atau harta aku rasa ko silap besar..and sorry to say aku tak respect orang macam tu...

4 comments:

cerpelai said...

Huiyoo..!!
Rilek sis.. Toksah mengamuk nanti kena sakit kentut berbuih..

Mungkin dia belajar tentang hormat ada kena-mengena dengan pangkat agaknya.. Tapi bagi orang normal cam kita ni dah tau apa makna hormat sesama manusia..

Cuma jangan berusaha untuk turun ke taraf seperti dia bila sis sudah sediakala di tempat yang sepatutnya.. Nasihatkan dia lagi bagus sis.. Nasihat tu tak mengira umur, darjat atau pangkat..

Kehkehkeh..

nurul said...

uish...saba2 ye sayang.... biasa la tu... manusia.. mungkin aritu die ada 'masalah' kot... hehehe kecelaruan otak tu pasal la jd camtu....

Anggerik Hutan said...

cerpelai,
hahaha penyakit kentut berbuih takut2..
ntah la kalo org mcm ni rasanya tk mkn nasihat..mls nak ambik port..wat dek je skunk ni..

nuru,
hahaha nuru kecelaruan otak die tu slalu sgt..tkt kang aku plak yg celaru otak..kihkih

John Iverson said...

Wohoo... Sabar sis... sabar.... nk aku tikam die ke?