Saturday, May 02, 2009

2nd celebration birthday

Hahaha kali ni punya birthday party memang aku suprised dan satu lagi aku rasa sebab pihak penganjur sangat bernasib baik pada hari kejadian...ok aku ceritakan semula dari awal sampai hari kejadian..


28 april 2009

Pada awalnya aku diberitahu yang swee won,sumaya dan singmuk akan makan malam dengan aku sempena birthday aku..swee won kata maureen dan kyle tak dapat join atas sebab tertentu..ok la aku tak kisah sebab dieorang bertiga ada...tapi last minute sumaya telefon aku cakap tak dapat join sebab dia pun ada hal...aku dah rasa tak best sebab yela last minit batal makan malam dengan aku...tapi bila fikirkan yang dia ada test 30 aribulan aku ok la...sumaya bagitahu aku yang dia akan buat makan malam sekali lagi pada 1.5 memandangkan dia tak dapat join malam tu...dia suruh ajak swee won dengan singmuk sekali...dieorang berdua setuju....


1 mei 2009

Petang tu dalam kul 3 lebih tak silap aku..tiba2 singmuk ym aku cakap dia tak dapat join last minit ada hal..erm aku tak leh nak cakap apa..aku bagitahu sumaya lepas tu aku inform swee won...maknanya petang tu kitaorang bertiga je la...dalam kul 4 lebih swee won pula ym aku cakap lepas dia discuss dengan prof dia pasal thesis..prof dia ajak makan malam pula..dia kata dia akan join aku dengan sumaya lewat sikit dalam kul 6.30...erm petang tu aku memang dah nak suruh sumaya batal je cari hari lain..yela dah rancang tiba2 dieorang tak datang..camtu sama je masih dah cukup umatnya...erm aku telefon sumaya bagitahu hal swee won pula..aku cakap dengan sumaya aku pun datang lewat la camtu...petang tu aku memang penat gila..keluar dari lab awal dalam kul 5.45 lepas tu gi atm kejap then balik rumah...sampai rumah aku sempat terlelap kejap sebab masih awal dalam jam 6..sumaya telefon aku bagitahu nak kekedai beli dan dia suruh aku telefon kalau dah nak datang rumah dia...erm aku waktu tu memang tingtong..sebab mengantuk gila tak fikir panjang dah...sebelum datang aku mesej dia cakap nak gi rumah dah...


erm sampai depan rumah aku ketuk pintu rumah dia macam biasa..tapi lambat sikit dia buka..lampu bilik dia sekejap dia tutup lepas tu pasang then tutup balik..ok aku tak nafikan yang aku memang blur sebab mengantuk..buka je pintu aku tak tanya pun sumaya kenapa dia pakai tudung..tapi dia sendiri bagitahu aku yang tuan rumah dia datang sebentar tadi..masuk je rumah dia terus aku cakap kat dia nak tumpang cuci baju (guna mesin) lepas tu aku nampak makanan..tak seperti selalu...kali ni aku tak masuk bilik sumaya dan letak beg..aku pun tak tau kenapa..beg aku masih lagi dengan aku sambil tangan mencapai roti sardin..lapar sangat kot..hehehe...aku terus menuju ke dapur tengok apa juadah yang disediakan untuk makan malam..erm aku rasa lebih kurang 5 minit lepas tu..aku dengar dieorang nyanyi lagu happy birthday..hahaha..aku rasa malu gila pun ada waktu tu...ingatkan swee won dengan singmuk je, tak sangka maureen dengan kyle pun ada join sama....waaaa korang memang buat aku terharu...tak terkata beb...tahniah sebab suprised party korang menjadi...


Erm aku cakap diaorang bernasib baik sebab...

1)waktu dieorang balik dari beli kek tu timing dia lebih kurang jer dengan aku balik dari lab..dan dieorang gunakan jalan yang sama tuk pergi rumah sumaya...

2)aku tak mengintai bilik sumaya dari luar seperti kebiasaan aku buat..

3)aku tak terus masuk bilik sumaya tuk letak beg aku..



masa tuk suprised kan aku...


kek dari baskin robin...sedap aiskrim kek



kad dan juga album gambar


AJK yang terlibat...hehehe



anyway thanks so much untuk birthday party untuk kali ke-2...so total 3 biji kek aku makan tahun ni..dah kesemuanya sedap...



7 comments:

helena's said...

ya ampun,,mesti sedap gile kek tu!saya suke baskin robin,

Anggerik Hutan said...

helena,
mmg sedap hel...sluurppp..hehehe kasi jels skit..
ade mase kita gi mkn baskin robin..

John Iverson said...

Argh!!! jelesnya!!!!. hehe... aku dh bukak blk blog aku... thanks sis...

Anggerik Hutan said...

ish thnks for what..kptsan kat tgn ko gak...aku beri pandangan jer..hehehe...selamat kembali berblogging..kihkihkih

orangorang said...

kek yg menarik & nampak sedap. ko buat aku rasa nk makan kek la hari ni.hehehe

PrinCeSS said...

hehe..glad akak enjoy..
dah agak mesti akak sedih sume x dpt dtg..

p/s : yang no 2 tu, kalau akak jenguk pun x nampak kot kitorang sbb dah tutup & kunci tingkap awal2..:)

azah hj zainal said...

hepi b'day..
u duk korea mst knal super junior n dbsk n etc boy band kn?

bestnyr...^^