Monday, May 18, 2009

Outing

Erm semalam aku menjalani "terapi" selepas kebosanan akibat beban kerja serta rutin harian yang sama..semalam akhirnya aku dapat jalani "terapi" yahoooo bahagia hidup sebentar...hehehe..terapi yang aku maksudkan tu ialah shoping...walaupun duit habis tapi aku happy..hehehehe boleh camtu?erm entah aku ni kalau bosan2 memang duit tu tu mudah je nak habis tu yang bahaya tu..tapi takpe la janji aku gembira dan hari ni leh buat kerja cam biasa..ala lagipun bukan selalu aku shoping camtu..2-3 bulan sekali..

Erm semalam punya outing Sumaya yang cadang.."girls outing" kitaorang berlima aku,sumaya,kak nisa, aci n nana...yang bertiga tu dari daegu univeristy aci n nana buat praktikal kat korea ni dan menginap di Daegu university,kak nisa pula isteri pada abang mutalib yang buat projek phd dia kat Daegu university..dieorang semua tak lama kat korea ni..erm semester ni balik la semula ke Malaysia...so semalam kiteorang pusing2 kat area downtown jer..

Mula2 pergi kedai laptop hantar laptop nana yang ada problem..lepas tu masuk myeongdong dekat situ je nak dekat sejam kalau tak silap aku..biasa la perempuan kalau dah belek2 baju bukan sekejap..hehehe...aku sendiri boleh tahan membeli baju kat situ adalah 2-3 pasang tuk diri sendiri lepas tu tak lupa tuk adik aku juga...sebab lepas ni aku tak sure bila lagi aku free tuk shoping macam tu..hujung bulan 7 ni aku nak balik Malaysia for good dah..

Lepas tu kiteorang pergi ke kedai bawah tanah..masuk kedai scotish ops silap cross stich..mula2nya nana n aci jer yang nak membeli..sebab benda ni aku tak pernah buat pun hehehe..sudahnya aku pun terbeli sebab cantik pula aku tengok dan memandangkan aku ada masa lebih kurang sebulan selepas hantar thesis ada baiknya aku isi masa lapang buat cross stich tu..hehehe



kedai cross stich


krispy cream


Lepas tu kiteorang pusing2 tengok kedai bag pula sebelum ke warung indonesia..kat sana bahan mentah dari asia boleh didapati walaupun tak semua tapi boleh la dari pada takde langsung..kat warung tu aku beli indo mee dengan patung korea untuk di bawa balik Malaysia...


kedai laptop


"hunting" kihkih



Lepas tu balik dinner dekat rumah sumaya menu malam tu "kimbap" dengan "rapoeki" lepas tu masak ikan sambal,sebab nana tak leh telan kimbap..hehehe..sian nana...pukul 8 lebih tu aku dengan sumaya hantar dieorang bertiga ke bus stop..erm jauh juga sebenarnya Daegu university dengan university aku ni lebih kurang sejam perjalanan naik bus...



after dinner

5 comments:

John Iverson said...

Gurls outing ya? lain kali aku nk join jgk... hahahaha... Tp aku sgt2 memahami perempuan klu bershopping... aku sendiri naik letih menunggu... haha...
Ini kot yg dikatakan 'bahagia'?

PrinCeSS said...

bes kan skali skala menghiburkan hati dgn 'membuang' duit.
pasni bile la dpt outing lagi

snm | snm said...

krispy kreme dh smpi kl :)
manessss teramat2 kan?

kueh bakar said...

lesung pipittttt!!!!!!!!!!!!

orangorang said...

bagus2 klu ko happy. xsabar tunggu ko balik