Wednesday, May 13, 2009

Hari marathon

Semalam ada 3 acara secara marathon telah berlangsung :
1)panelthon
2)seminarthon
3)dinnerthon
4)minum2thon
5)karaokethon

Semalam lepas lunch jer aku dengan "serabut"buat plywood dengan paraticleboard...erm lepas siap plywood ingat boleh la langsaikan particleboard malangnya...tak menjadi...particleboard tebal gila lepas tu rapuh ala2 kuih tart..dah sah2 tak menjadi..lepas inform kat sifu...dia turun bawah kat lab civil dia decide tuk stop kerja2 pembikinan particleboard...yahooo sebab aku dah letih sebenarnya...lepas tu naik jer lab seminar lab bermula....arghhh bosan bukan bidang aku...lepas tu macam biasa aku memang tak faham sebab dalam bahasa korea...
Habis jer seminar sifu ajak gi makan malam sama2...erm malam semalam dieorang layan "samgeoksal" barbeque oink2....aku tengok je la..aku punya menu semalam "guksu"cold noddle with kimchi..erm not bad...
Lepas dinner aku ingat sifu nak ajak balik lab..rupa2nya ajak gi minum2 pula...erm macam biasa aku tengok je la lagi..aku minum coca-cola...pergh sifu suh budak2 ni minum whiski+hite one shot..aku pula dia suruh minum coca-cola one shot gak...gila ar minum air gas satu gelas sekali harung...tapi dieorang ni memang kebal la..aku tengok masing2 steady je lagi..walaupun waktu dinner tadi dah layan "soju" berbotol2...
ok habis minum dalam kul 10 lebih aku bajet leh balik la..oooopppsss tanggapan aku silap...sifu ajak gi "nurebang"karaoke...hahaha..ni 1st time aku gi..hampir 2 tahun aku kat sini ni la kali pertama aku masuk "nurebang"...erm aku jadi 1st singer..malam semalam aku layan 3 lagu :
1) you raised me up-Josh gorban
2)dancing queen-ABBA
3)my heart will go on-Celion dion
siap ada score lepas nyanyi tu..hehehe...sifu aku pun layan..no bad gak ar dia nyanyi cuma high tone dia susah sikit..kalau korang peminat cerita korea mesti korang tahu macam mana suasana kalau orang korea ni berkaraoke..siap ada tambourine...menari2 dalam bilik tu..hahaha..memang tu la pun budaya dieorang...nak dekat pukul 12 tu sifu aku dah lena..memang tak sedar dah..dak2 ni kejut guna mikrofon pun tak bangun(dalam nada perlahan la bukan menjerit)..hehehe kesian dia mesti penat gila..lepas tu dak2 ni layan beberapa lagu..sebelum aku ajak balik..penat wei aku nak tidur...dah kejut sifu bangun..sifu terus balik rumah kiteorang ber-4 balik lab ambil beg masing...
ps:aku masih mengantuk ingat semalam lepas balik rumah boleh tidur..tapi aku tak dapat lelap..pukul 3 baru leh tidur...

8 comments:

cerpelai said...

Pehh..!!
Nyanyi lagu Celine Dion dengan ABBA tu..!! You can dance.. Hahahaha..!! Retro abis.. Gua suka lelagu retro nih..

Anggerik Hutan said...

cerpelai,
erm sebab lagu lelain tu tak pandai nyanyi...hehehe..tapi mmg minat ABBA...zmn mak2 punya ni....kihkihkih

orangorang said...

heheehe....ko nyanyi best gon. lama aku xdengar.hehee

Anggerik Hutan said...

hehehe mane ade best men..aku nyanyi biasa2 jer..tak la sedap mane...kihkih..sedap lagi kot chipmunk nyanyi dari aku:D

John Iverson said...

Nnt kita karaoke sama2... haha... hari2 yg menarik... x kisah la marathon apapn... jgn lupa kimci k... aku tringin nk makan

PrinCeSS said...

hehe die pun marathon..^^
wah wah siap nyanyi dancing queen tu..nak dengar skali..nanti kite g norebang nak??tapi akakla nyanyi..heheh

snm | snm said...

pergh! semuanya thon thon je ek :p
babe..sikit hari lg, pejam celik pejam celik, kau dh balik tanah bonda tercinta :D

Anggerik Hutan said...

john,
bole takde hal kt marathon kat msia plak..hehehe
insyaAllah aku tak lupa kimchi ko tu..hehehe

princess,
tula sblum awk blk msia..nnti kita reramai gi norebang...tak aci awk kena nyanyi gak..

snm,
kihkihkih..tula aku tak sabar nak blk tapi tu la tak sempt nak gi wedding ko...sedih..