Wednesday, April 29, 2009

Seng il chuk hah hey Jai

Pagi2 tak sempat masuk lab aku dah terserempak ngan prof aku..Dia nak aku settlekan kerja2 menguji specimen by noon...lepas tu aku kena analisis data...lepas tu aku pun mula la kerja menguji static bending (sehari sebelum tu) dan pagi tu aku buat shear strength test...nak dekat waktu lunch tu dak lab aku tanya aku ada appoitment tak tuk lunch sebab prof nak belanja makan sebab dia tahu hari ni birthday aku...aku dah mula malu dah..sebab tak bajet ar dia tahu...so tengahari tu kitaorang berempat gi makan kat kedai selalu...so on the way tu ada la aku beramah mesra dengan prof aku hehehe..dia tanya hari lahir ke berapa aku pun jawab la..25.erm muda lagi dia kata..hahaha memang muda pun lagi berbanding dia..sebab dia sebaya abah aku..takde la tua mana pun...hehehe...tapi aku leh jadi anak dia la ops silap menantu dia....hahahaha...sebab anak dia 2 2 lelaki tapi muda sangat baru 18 tahun yang sulung...selesai makan tengahari tu on the way nak balik lab 2 lagi kawan aku tu pergi "satu tempat"aku dah daapt agak..tapi berpura2 tak tahu..hehehe...sampai je lab aku sambung buat kerja..tiba2 dak lab aku datang cakap yang kawan perempuan aku tu nak jumpa aku..aku pun pelik la takkan nak potong kek sekarang..aku masuk lab kawan lab aku buat tak tahu jer...lepas tu aku cakap la yang ada budak kata dieorang nak jumpa aku..dieorang menafikan..hahaha...aku tahu dah...so lepas siap uji semua specimen tu..aku masuk lab aku semula nak mula analisis data..erm tapi aku ni memang tak reti nak bersabar..gi gatal tangan buka peti ais...jeng2 ada kek...aku tau dah...so memang tak suprise mana la...dalam kul 5.30 tu tiba2 lampu lab aku ada budak tutup..erm aku ni yang tengah buat kerja..memang dah syak..hahahaha kejamkan aku...aku tak suprise cuma terharu jer...kihkihkih...so petang tu kiteorang semua sebat kek tu..kek "tous les jours"kek berperisa green tea..ish yang aku tak leh bla ni dieorang letak lilin tu mengikut perkiraan umur korea maknanya aku jadi 26 tahun apa kes???aku malaysian la wei..hehehe




ni la dak lab aku tapi tak semua ada 3 ke 4 orang takde dalam gambar...erm prof aku yang sebelah kanan aku tu..



erm petang tu lepas lab seminar aku kena settlekan kerja2 buat graph pula...dan siap hantar kat prof..alamak salah pula...kena tukar lagi...dah la aku dah janji nak dinner dengan swee won dan singmuk...sudahnya prof aku kata takpe la bagi dia data dalam excel lepas tu aku boleh pergi..memandangkan birthday aku..hahahaha...suka aku...so malam tu kiteorang bertiga dinner kan "han deli" makan spagety dan pizza..hehehe...yurmy2...lepas makan tu kiteorang tibai kek pula...kek dari kedai yang sama tapi lain jenis...yang ni blueberry sedap dan sangat cantik decoration dia...oo lupa nak bagitahu aku dapat bunga rose dari swee won dan singmuk..hehehe...tu bukan hadiah sebab hadiah betul hari jumaat ni...yaahoooo...sepatutnya dinner malam tu sekali dengan sumaya memandangkan dia tak habis lagi exam..so dia cadang makan malam kat rumah dia hari jumaat ni..



Happy birthday to zaimatul aqmar abddullah aka zai aka jai aka aqmar aka gorgon aka kak jai dan sewaktu dengannya yang ke-25(ok kong kita sebaya hehehe) on 28th April

me and singmuk

my housemate

another cake from "tous les jours"yurm..



pape pun aku sangat happy walaupun aku tersangat la buzy...hehehe...terima kasih kepada semua yang sms aku..hantar comment...hantar mesej kat ym..so kat sini aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi wish birthday aku...to mr chipsmore thanks for the birthday present, walaupun tak beri pada aku..tapi dia beli sebab aku..hehehehe...penat aku paksa baru dapat...

coming soon second time celebrate birthday with sumaya nanti aku update lagi..hehehe..until then chow..

13 comments:

orangorang said...

wah...seronoknya tgk kamu happy
menariknya, dapat makan 2 kek yang sedap. nyum..nyum...
apa2 pun, smg sihat selalu & dipermudahkan segala urusan. aku dh xsabar tggu ko balik ni. tersangatlah rindukan kamu...huhuhu...

Anggerik Hutan said...

orang2,
sabar yer syg..tak lama je lagi..erm insyaAllah aku memang akan blk plg lewat awal ogos..dah ckp ngan prof aku dh..:)

Akula Nora said...

yumm...sedap nye kek. Yg penting cantik deco kek tu (especially lilin...haha) :P

Semoga pjg umur zai... semoga dpt menghabiskan master secepat mungkin, semoga dpt blk mesia cpt2, semoga murah rezeki, semoga panjang umur, semoga berjaya sokmo...dan semoga semoga.. amin..

fa10 said...

happy birthday zai...moga panjang umur. klu ada masa ambil tag..klu busy..abaikan jer. akak faham org tgh belajar ni busy lain macam skit.

nurul said...

kak zai..hepi belated bufday..smoga success... god bless u..

nurul said...
This comment has been removed by the author.
John Iverson said...

Bnyaknya time makan kamu... aku terliur sbb x mkn dr tghari lg huhuhuhuhuhuhu...
Happy birthday my dear fren... semoga panjang umur k... cayang kt ko

Kengkaru Kong said...

ya bilate besday lagi sama ko Anggerik...meriah memain kek ko.. sedaaaaaaappppp Tak?

meliur ku tengok kek tu...

Oasis said...

wah suprisezzz nyer. Happy Birthday Zai

Oyis said...

hapi belated birthday zai... br 25 ke? aiyo mudanye kamu... jeles... jeles...

nurul said...

gon...drpd wish sume2 org diorg terlupe nk ckp semoga dicepatkan jodoh hehehehe... so aku wish kat ko semoga di cptkan jodoh...so leh la aku dpt abg ipar hehehee....

PrinCeSS said...

ish pela sumaya tu,,beday akak pun x pegi..hehe

helena's said...

hapy bday kak zai..