Thursday, April 02, 2009

Ohhh Vancouver Canada


huhuhu sedihnya kalau betul projek global challenge tu jadi maknanya aku dapat ikut gi vancouver canada la..sebab dalam syarat permohonan funding tu student tu mesti la bukan final semester...kalau ikut logik memang patut la pun..sebab kalau dah final sem..nanti dah habis belajar dia boleh contribute apa jer kan...lagi2 macam aku ni..lepas habis belajar ni terus balik Malaysia...sebab funding ni datangnya dari pihak univeristy..mesti la dieorang tak nak tanggung rugi biayai student yang nak habis belajar dah....takpe la bukan rezeki aku..sebab aku diberitahu kalau nak pergi juga boleh..tapi sendiri bayar la wei...hahahaha....takpun lagi satu option yang aku ada adalah extent...huish tak mau aku..elok2 dah boleh habis ontime nak suh aku extend semata nak gi canada punya pasal...takpun kalau aku nak pergi juga maknanya plan aku nak skydive dengan cuti2 Malaysia tak jadi la..erm tak mau la macam tu..benda tu aku dah janji dengan kekawan..takpe2 bukan rezeki aku kali ni..kalau korang la..korang pilih yang mana...extend dan dapat pergi canada atau pun balik ontime lupa kan jer canada tu..pergi next time..tak pun sambung belajar kat sana habis cerita...hehehehe

9 comments:

John Iverson said...

Sister... jgn la kecewa sgt.... ada peluang lg tu... hidup ni bnyk suprise tau... Nnt dapat la tu... klu mcm aku plak, aku nk pegi State... sbbnya aku nk blaja bnyk benda kt sana... jgn la sbb nk g canada tu, ko extend plak... x berbaloi sis... by the way, aku tribute entry baru aku kt 'a little piece of heaven' tuk ko...

Anggerik Hutan said...

john,
aku tak la kecewa sgt..sbb perasaan nak blk msia tu lagi kuat dari nak gi canada...
anyway thanks for yr advice..hehehe aku suka bila ko ckp idup ni byk surprise...
aku mmg tak nak extend sbb kalo extend byk benda plak aku kena settle lagi...
waaa ade entry tuk aku..suka2...(banana dance)

fa10 said...

betul tu..lebih baik balik malaysia utk teruskan kehidupan. canada tu blh gi bulan madu nanti. zai ditaja u mana?

Anggerik Hutan said...

kak faten,
waa akk sugestion ke bln madu trs...hahaha
erm zai dpt sponsor dari uni korea ni...

orangorang said...

m/b balik malaysia adalah pilihan terbaik utk u. memandangkan i dh lama knl u, sbb tu i berani ckp camni. InsyaAllah, ada lagi peluang utk u lain kali. yg penting u kena rajin berusaha & xmudah putus asa.i sentiasa sokong u tau

nurul said...

ye..ye..ye..saya setuju ngan orang2.... kamu pulang saja la ek.... lg pn insyaAllah peluang ke canada tu akan ada jugak... saya tau ati kamu pn dh meronta2 mau pulang hehehehe.... chaiyok2!!!!!

Anggerik Hutan said...

orang2 n nurul,
betul2 bkn u all jer..ramai lagi suh i blk...lagi2 abah tu...mmg suh aku blk..die kata nak pergi canada tu lain mase jer...i sendr pun mmg nak blk...
anyone out there nak bw i pergi kanada...oppsss lupa abg amin kata nak sponsor aku gi kanada ni....hahahahaha

Kengkaru Kong said...

coba lagi di lain hari.
mana tau bukan setakat canada, malah Europe ke, tak pun NZ...hehe!

Anggerik Hutan said...

kong,
hahaha arap2 masin mulut kong tu..