Monday, April 06, 2009

Spring in KNU

Erm kali ni punya spring terpaksa la aku bergambar dalam kawasan kampus jer...sibuk sangat dengan kerja lab..sampai weekend pun aku takde masa...macam tahun lepas aku pergi ke Gyeongju..minggu lepas sabtu ingatkan nak ikut Sumaya dengan yang lelain ke Jinhae...tapi memang sibuk...takpe la nak wat camne kan...yang pasti gambar dengan pokok sakura memang aku tak lepas punya..walaupun dalam kawasan kampus...erm gambar ni aku baru ambil minggu lepas hari ahad..waktu tu keluar lunch dengan sumaya dan kyle..ooo lupa nak cerita kyle ni baru sampai dalam seminggu lebih..datang sini belajar bahasa korea dalam setahun lepas tu baru sambung degree dia budak penang baru habis STPM...on the way nak gi makan tu sempat juga la kitaorang snap beberapa picture..sebenarnya aku la yang teringin sangat nak bergambar..sebabnya sakura ni dia betul2 kembang dalam masa seminggu jer..lepas tu luruh la dia..kalau tengok kat lantai memang cantik sangat sebab kelopok2 yang luruh tu..kalau orang tak tau dah macam salji pun ada...hehehe..erm hari ni sakura dah tak secantik semalam..tak lama la tu dalam minggu ni luruh la kelopok2 tu...sakura ni antara bunga yang terawal keluar waktu spring..dan sangat kembang dalam minggu ke-2 april..kejap je, yang aku perhatikan dari awal bunga sakura ni berputik sampai la dia luruh adalah dalam masa sebulan ke sebulan lebih sikit jer..so siapa yang nak bergambar dengan sakura memang kena timing betul2...kalau tak bergambar dengan bunga lain jer la...sekarang ni pun bunga2 lain tak banyak lagi...mungkin hujung april atau pertengah mei banyak la bunga2 yang cantik...hehehe..harap2 plan nak gi Jeju Island jadi...



depan kawasan dormitory


berangan jadi model jap



tu dia lagi seorang model tak berbayar..hehehe

Tahun lepas cantik sangat kawasan ni

sakura street

close up sikit


me and kyle

Kalau perhati betul2 sakura ni bukan all white tapi ada sedikit pinkish

so entry kali ni aku tribute khas buat teman2 yang teringin sangat nak lihat sakura dengan lebih dekat...ni je la yang mampu aku bagi...hehehe..nak bawa balik macam tak leh hidup kat Malaysia...

16 comments:

John Iverson said...

Memang cantik... kan best klu kt tempat kita pn mcm ni... Good blog entry... korang pn dh mcm pelakon korea dh aku tgk... haha

Pewaris Reformasi said...

aku ingat kumpulan rock Spring di KNU tadi, hahaha

orangorang said...

cantiknya...jeles btl i tgk tau

Anggerik Hutan said...

john,
bro ko tau apa aku fikir...jgn2 kan kat msia tu ade je pokok sakura tapi die tak berbunga sbb msia tak sejuk..sbb sakura ni time summer kuar daun je..hehehe...bole aku fikir aku mcm tu...
aisey dh mcm pelakon korea...hahahaha terperasan aku kejap...

abg amin,
hahahaha ceh abg amin ni...bole sampai ke situ..:-p

orang2,
hehehe...ok la tu i dh upload pict tuk tatapan korang..

moon said...

aku tak teruje tgk sakura...
aku teruje tgk zai yg dah makin slimzzz...
hola2... tak bleh jadik twin dah pasni...
body u dah mantaf la twin...
ni i nak p isik borang blaja kat korea la mcm nie...
hahahahahahahahahahha

neway... penah tak cuba goreng bunga sakura tu dgn tepung?? ala.. mcm cendawan goreng tu... penah try tak??... ahakzzz...

Anggerik Hutan said...

twin,
hahaha alamak zai lagi menarik perhatian akk dari sakura..dasat tu...
tu la ari tu blk dh suh twin folo..camner ni..
mmg kena isi brg blaja kat sini la akk...hahaha
erm idea yang bernas...ceh mmg takde kerja..cendawan bole mkn akk...sakura kalo akk kata buat air ker bole gak trima:-p

Akula Nora said...

cantik...cantik.. akak rasa mcm baru je korang main salji. skrang dah spring dah.

nurul said...

cantiknya bunga sakura tu...geram i tgk la...bestnye nk g pulau jeju...slalu dgr dlm cite korea je....klo g cna amik gamba byk2 ek....hua...nk itot....

Anggerik Hutan said...

kak nora,
hehehe a'ah main salji dlm mid feb...kihkih...times fly..

nurul,
itu sudah pasti

Oasis said...

Zai...bila la agak2nya aku berpeluang nak sentuh bunga sakura tu yer....

Anggerik Hutan said...

oasis,
erm..erm...jwpan tu ko sndr je yang leh jwb wadi...hehehe..

cerpelai said...

Huhuii..
Terus teringat lagu Hazami yang ciplaken lagu Korea tu..

"Bagaikan siang tiada mentari, bagai malam tiada cahaya purnama.."

Kehkehkeh..

Kengkaru Kong said...

wah...cantik wooooo.... sa jeles eh sama ko Anggerik.... berbunga bunga semua kat sana!

Anggerik Hutan said...

cerpelai,
hahahaha..nyanyi bagi abis bro..

kengkaru,
kong tgg la spring kat sana...nnti mesti byk bunga juga kan..

Kengkaru Kong said...

sini mana spring Anggerik... meluruh semua daun daunan..jeje..

auntumn is coming .... is coming..

Anggerik Hutan said...

kong,
oo yerk kong...tak tau plak..then ade 3 musim je la yerk...huhuhu autumn pun ok apa kong..bunga dia cantik2 juga...