Friday, April 10, 2009

Membership Training

Hari selasa sampai khamis lepas department aku ada buat Membership training (MT)...MT ni khas tuk junior2 yang baru masuk..kalau univeristy kat korea ni MT ni macam satu perkara wajib yang junior kena lalui..macam kat univeristy kat Malaysia benda ni mana ada buatkan..kalau buat pun atas inisiatif fakulti tu..lain la macam fakulti hutan memang junior2 wajib pergi kem hutan untuk bergraduat...hehehe...MT kali ni baru aku pergi..dah nak dekat habis ni baru aku pergi..sebelum ni sebab takde kawan..lagi pun aku tak la pergi selama 3 hari..aku pergi pun sebab prof dah suruh pergi..dia kata at least aku ada pengalaman pasal MT..aku pergi naik kereta dengan student graduat yang lain dengan 2 prof..aku tak ingat nama tempat tu...tapi tempat tu ala2 summer camp..memang cantik terletak dekat dengan kaki gunung...
yang tu main house dia..semua student tidur situ sebelah kanan gambar pula dewan
Petang selasa dalam pukul 4.30 tu kiteorang bertolak ke tempat tersebut..perjalanan yang mengambil masa dekat 2 jam...sampai2 je terus dinner then malam tu ada persembahan dari junior2..so kiteorang yang datang ni jadi juri..hehehe...lepas habis jer persembahan..belakang main house kiteorang buat barbeque (samgeoksal) dah jadi tradisi setiap kumpulan yang kesemuanya 6 kumpulan akan datang bergilir-gilir untuk menikmati tradisioanl wain korea dan makan samgeoksal atau pun (barbeque daging oink2..)2 prof ini akan menyuap samgeoksal dan kimchi ke setiap student..tak lama la setiap kumpulan dalam 10-15 minit..pergh bosan gila aku kat situ...aku dah jadi macam pemerhati bebas pula...aku ni layan la nugget seafood...lebih kurang pukul 1.40 baru selesai..aku pun apa lagi angkat kaki masuk guest house...adei nak tidur bising pula..bebudak ni karaoke tak hingat dunia...aku dah rasa macam duduk join sekali pula..punya la kuat dieorang pasang...malam tu aku tidur memang tak lena la..dengan sejuknya lagi...
persembahan malam tu (hampir sama setiap tahun)
ni pagi esoknaya sebelum balik
esoknya lepas sarapan pagi dalam pukul 9.15 kitoerang bertolak pulang ke KNU...ok la walaupun tak la best mana paling tak aku dapat pengalaman tentang MT dieorang ni...ooo lupa nak cerita tandas dia gila tradisional...tandas stok takde flush..apa sahaja bahan buang korang akan terus jatuh ke bawah...ni bukan stok tandas jirus..dia ala2 bawah tu memang satu lubang yang sangat besar dan luas..aku agak la..hehehe..kawan aku cakap dulu kat jeju island ada tandas macam ni...tapi kat bawah dia ada oink2..so oink2 tu akan makan semua bahan buang yang dibuang oleh manusia..lepas tu kawan aku siap cakap daging ionk2 tu lebih enak berbanding yang diternak kat ladang..hehehehe
mi jung budak lab aku..

ps:aku yang dengar hanya tersenyum siap tanya pernah makan yerk....hehehe..dia pula hanya senyum2 kambing...pernah la tu...

12 comments:

John Iverson said...

Diaorg dgn oink2 mmg x dpt dipisahkan kn sis? hahaha.... Nice entry... ada kena terjun tasik x? mcm kt tmpt aku klu orientation mmg x ingat dunia kena ragging... tp skrg ni dh kurang dh... budak2 makin manja... hehe

Oasis said...

Citer pasal toilet ni teringat plak aku citer Slumdog Millionaire. Geli tgk babak dia terjun dalam najis tu..

My Blog said...

wah bestnya ... bilalah sya dpat gi sana ekkk

Anggerik Hutan said...

john,
a'ah mmg bro..sbb dieorg kata daging tu murah berbanding beef...erm mmg ade asik menolak kedalam sungai..tapi kali ni air nya mmg skit sgt..mcm nak kering..so kalo tak kang silap ari bulan jatuh atas patah..parah plak..hehehe

oasis,
eeee kalo kena terjun dlm najis tu aku pun geli wadi..

my blog,
thanks drop by...what jualan online yerk...menarik..
erm bole je..cuti2 ngan family..hehehe

Akula Nora said...

hehe...teringat toilet kat HSAH. zaman masa x de pembangunan kat situ. pastu toilet (pasang siap) kat sg.lalang masa kem wildlife. huhu...mmg sgt tradisonal...cuma kita x bela oink2 kat bwh tu. gaknye kalau kita bela mesti gemuk giler...bygkan kem hutan 2 minggu tu, dgn student 100+ org. ;P

Anggerik Hutan said...

kak nora,
hahaha..eeee teringat bila tersumbat....yeeekkk...a;ah kalo bela oink2 mmg gemuk gila la...hahahah...kalo diberi pilihan 2 2 tak sanggup nak buang akk..

orangorang said...

klu i kan...mesti i geli je nk memerut klu tau ada oink2 tu...lebih baik i jaga makan...eee....ngeri betul bila dengar

Akula Nora said...

akak lebih rela buang kat sungai...tau2 dah hanyut je.. (berdasarkan pengalaman sebenar)haha..

artisticklytouch said...

bestnya dia duk Korea....

DrSam said...

salam persinggahan,

memang confirm berkenaan dengan oink yang makan najis tu. Masa melawat jeju baru-baru ini memang ditunjukkan contoh dirumah tradisional korea, toilet betul-betul diatas kandang oink2. Komen yang sama guide cakap oink jeju lebih enak dari oink dari tempat lain :)

Kat Korea masih sejuk lagi ke? ingatkan dah Spring.

Kengkaru Kong said...

haha..oink oink...

Anggerik Hutan said...

orang2,
hahaha...mujur kat situ takde oink2..kalo ade sure i geli gak...

kak nora,
hahaha tul2...

abg at,
hehehe...kalo berjln best la abg at...

dr sam,
terima kasih kerana sudi menyinggah...erm sini mmg dah spring..cuma biasa la diawal2 spring..masih terasa sejuk mcm winter...tapi skunk dah ok dah...

kong,
suke yerk kong..