Monday, April 20, 2009

Coference at Inha University Incheon

Yeaaa minggu kesibukan aku berlalu pergi buat sementara waktu sebelum kerja2 lain menyusul tiba...erm lama juga aku tak update sebab minggu lepas aku terpaksa selesaikan beberapa kerja dalam masa yang sama...mingu lepas jer aku terpaksa selesaikan


1)kerja2 DSC aku
2)1st draft thesis
3)slide presentation untuk conference
4)manuscript



erm so minggu ni aku agak relax sikit..walaupun sebenarnya manuscript aku tak settle lagi..hehehe..so minggu lepas khamis dan jumaat(16-17 april) aku ada conference kat Inha university,Incheon..conference tu domestic punya..so rata2 presenter memang present in korean...walaupun terdapat presenter dari luar korea..tapi orangnya orang korea..hehehe...1st day hanya untuk presentation poster hanya keesokannya aku oral presentation...ooo...kat sini aku nak cerita pasal presentation aku.....pergh aku gemuruh half way through presentation...mula2 tu ok jer..tapi bila masuk bab results and disscussion tiba2 tangan dan lutut aku ni menggeletar..walaupun benda yang aku present ni dah pun dipublish...hahaha...sebabnya aku boleh nampak pointer aku tu bergetar2 kat skrin...dah macam tu aku kurangkan sikit menghala pointer aku ke skrin...mungkin sebab sifu aku ada didepan kot...tapi lepas tu aku berjaya mengawal rasa gemuruh...bila masuk part QA aku dah mula rasa sedikit santai..walaupun aku tak tau apa soalan yang akan diajukan..seperti biasa memang sifu akan bertanya...dia tanya 2 soalan..hanya satu je aku dapat jawab satu lagi aku cakap kita tak pernah discus..hahaha..dan satu soalan lagi dari kawan sifu aku...

aku dan mi jong

sifu tengah present

bersama sifu

Sebenarnya malam rabu aku dah ada pre-presentation depan sifu aku dengan 2 dak master lagi...sifu aku cakap..aku ni bila bercakap macam keretapi laju tak ingat..hehe..so dia advice aku tuk bercakap perlahan2 dan perkataan demi perkataan..bila buat macam tu aku pula rasa macam lost word...tapi pape pun malam sebelum present tu aku memang praktis banyak kali untuk mendapat masa tak lebih dan tak kurang 15 minit...so lepas presentation tu aku tanya sifu aku macam dengan presentation aku..dia jawab good (yeaaa thumb up for myself)...kihkihkih...



petang tu aku join sekejap jer lepas tu aku merayap sekitar inha university ambil gambar...







12 comments:

helena's said...

cantiknye gamba2 ne..mesti best kan kat sane.,

John Iverson said...

Wah!!! tahniah!!! aku bangga dgn ko... Well done...

Kamu nampak kurus la sister... x cukup makan ke?

DrSam said...

Hanyo sayo!

Berdiri dan bercakap dihadapan ramai orang, kalau tidak dibiasakan memang akan tersasul-sasul dibuatnya.

Tahniah! kerana berjaya membuat presentation - di hadapan orang korea lagi.

p/s: slide sifu you tu tunjuk imej AFM ke?

Anggerik Hutan said...

helena,
kat sini mmg cantik hel,kalo dtg bercuti time spring mmg best..

john,
kumawoyo..hehehe..bkn tak ckp mkn..bz kot...keje banyak lately..tapi aku rasa biase je..

Akula Nora said...

diorang present pakai bhs korea ke zai? x de foreigner lain ke?

Oasis said...

Tahniah zai....patutla blog ko sunyi sket dua tiga menjak ni. Rupanya sibuk....sempat jugak ko mendaratkan pesawat ko tue yer...

fa10 said...

zai,
tahniah...cantik pemandangan.. sama jer ngan UK cuma beza bangunannnya

Oyis said...

zai,
hebatnya kamu, present in korean ke? lg hebat, berbaju kurung u, tabik spring la weh!

akak ada presentation this thurs, so tgh berpikir2 nak pki baju kurung ke x, sbb presentation akak on traditional malay musical genre classification (yes, pki dataset gamelan - hidup gamelan - gamelan for life dah kes akak ni).

anyway, good job!

John Iverson said...

serius nmpk slim...

Anggerik Hutan said...

Dr Sam,
anyyeonghaseyo
alhamdullilah tersasul tu takde sbb dah buat pre-presentation cuma perasaan gemuruh tu je yg ssh skit nak atasi..hehehe
a'ah AFM..mmg Dr sam hehehe...

Akula nora,
erm sbb tu domestic mmg ade foreigner tapi die section lain n bahagian lain..tapi foreigner tak ramai agak leh kira tak sampai sebelah tng pun

oasis,
hehehe tu la nak menjenguk blog pun tak sempat..kihkih tu la psl..nasib ade tmpt landing...

kak faten,
mesti bgunan kat UK lagi cantikan..ala2 klasik gitu..

kak noris,
hehehe in korean..gagap zai tak pun kena bace text la gamaknya...mula nak pakai formal tapi bila pk ni bkn msia trs tukar plan...akak pakai la baju kurung sbb akk kan nak present psl gamelan..
rinndduuuuuu sangat dengan muzik gamelan...ooo bonang ku...hehehe..akk blk msia pasni leh la zai berguru ngan akk lagi psl gamelan...

john,
hehehe shy2..

Pengir@n Kudos said...

baru tgk ur blog.. nice.... keep on blogging yea..

Kengkaru Kong said...

kim salam si Mi Jong!