Tuesday, June 09, 2009

Bolos atau tidak...

Erm prof aku ni sengaja tau..hari tu aku dah bagitahu nak balik awal bulan 8 bunyi macam ok jer...ni nak pula aku buat 3rd paper during summer vacation..bergurau ke atau memang serius..adei kena pikir idea2 yang bernas bagi meloloskan diri aku secepat mungkin dari sini...nasib aku dah setle present..antara sebab dia tak bagi aku balik awal:

1)lepas aku hantar thesis awal bulan 7 nanti aku kena supervised 2 budak undergrad untuk final year project dieorang. (ni sebab utama la)

2)sebab2 lain aku tak pasti pula


Erm berikut pula antara idea2 yang aku boleh gunakan untuk meloloskan diri aku ASAP.

1)Erm prof saya takut sangat (ni kena berlakon sikit kalau boleh badan tu mengigil2 bagi effect sikit) koreakan nak berperang mak bapa saya risau tahap naga sebab saya tak balik2lagi ni..

2)Erm nenek, pak cik, sedara mara, kekawan semua nak kahwin..tapi sampai sekarang tak kahwin2 lagi prof nak tau sebab apa..sebab saya kena jadi pengapit la,mak andam la,telur girl la,ketua memasak la,ketua cuci pinggan la..semua saya kena buat..dieorang cakap selagi saya tak balik selagi tu dieorang tak nak kahwin..

3)Ada kenduri sebelum nak puasa ni..sebab tu saya kena balik sebelum puasa menjelang..memang dah jadi kebiasaan keluarga saya suka buat kenduri sebelum nak puasa..makan besar orang kata..hehehe

4)saya kena kahwin prof..kahwin paksa sebab tu kena balik sebab kena paksa kalau tak kena paksa saya tk balik ontime pun tak pe..lalalala

5)kalau prof tak nak lepaskan saya awal bulan 8 ni up allowance saya 5 kali ganda..ha ha ha takutkan tau tak mampukan...

6)pecahkan segala alat dalam lab ni..hahaha pastu buat muka tak bersalah...

hahahaha...benci ar aku leh cakap kat sini jer..kalau dapat buat betul2 kan best...erm..aku tak mau puasa kat sini...time summer tu woooo..sini sangat panas beserta kering...nak balik..nak pintu doreamon...

8 comments:

John Iverson said...

Puasa masa summer merana beb... masa pagi sangat panjang.... Tp aku suka la alasan kena kawin paksa tu... seksi...

orangorang said...

ok jugak idea2 merapu ko tu. lgpun, ko mmg terror bab2 merepek2 ni.hehehehe

Anonymous said...

xpe... aku datang jemput ko kat sana

nurul said...

hehehhee...zai ko leh tambah lg alasan... prof..klo nk tau ms cuti sy blk m'sia tu sy blk kawen... skang dh lame sy tinggal kan suami sy... tlg la prof... suami sy ugut nk kawen lain klo sy xblk bulan 8 ni jgk huhuhu.... sian sy profff.... hihihi....

Anggerik Hutan said...

john,
hahaha kawin paksa bunyi cam suke je kan sbb nak blk awal...

orang2,
hahaha merapu je kalo aku buat betul2 mau pengsan prof aku dengar.

anon,
bgs2 cepat dtg dgn pesawat peribadi senang aku nak angkut barang2..

nurul,
terbaik la nurul..aku mmg suka idea ko tu..hahaha...aku rasa cam nak gelak guling2 jer...kesian kat laki sbb sethn kena tggl dh desperate..hahahahahahahahaha

moon said...

add new one reason...
'sy nak balik sbb suami sy mengandung 7 bulan dah... ngam2 saya balik tu dia beranak... sy kene ade kat sisi dia la prof...'

kakakakakakaakak

neway... idea paling best yg kene kawen tu... mesti lepas punye laa...

lalalalalal

Anggerik Hutan said...

moon,
hahaha akk ni komfem la prof tak caya..laki plak pregnant..hahaha..tapi kalo nak consider as idea merapu mmg leh msk dlm list la..kihkih..
sume org sukakan bl bab kena kawin..hehehe

John Iverson said...

Wah nurul.... cergas betul otak kamu yek bab2 mcm ni... hahahahahaha....
Kamu bole gak guna alasan ni klu kena transfer jauh2 haha