Tuesday, February 10, 2009

Tersalah kereta

Pernahkah anda2 diluar sana tersalah menaiki atau hampir menaiki kereta orang lain???aku pasti mesti adakan..kan..kan...hehehe...sebabnya aku juga pernah tersalah kereta..ceettt bikin aku malu betul..tiiiidaaaakkk..kalau la ada doreamon (tapi aku ada kawan yang macam nobita jer):-p memang lama dah aku putar kembali waktu walaupun sesaat..tapi nasi sudah menjadi bubur...yela nasi takkan jadi kari pula..melainkan ada magis..kihkihkih....

Waktu tu aku baru habis dari kelas tuisyen disalah sebuah pusat tuisyen dibelakang Hotel Excelsior..siapa2 yang pernah lalu atau tuisyen kat situ memang tahu la..agak famous jugala..paling best jalan dalam 10 minit leh sampai ipoh parade...tapi aku budak baik tak pernah pun melencong masuk ke dalam ipoh parade..sebab kalau aku datang dari sekolah aku memang akan lalu depan mall tu...

Ok tu kalau hari sekolah tapi kejadian ni berlaku hujung minggu..sebab kalau hari biasa aku balik naik bus awam...aku macam biasa habis je kelas terus turun dibawah tunggu abah ambil aku..selalunya abah datang dengan mama then kiteorang akan terus balik atau pun pergi lunch...sebab pagi sebelum pergi tuisyen aku follow mama gi exercise kat padang polo(sebab tu ada mama sekali)kalau tak abah seorang je la..hehehe..

Sebaik je aku turun aku nampak kereta abah..aku apa lagi terus meluru ke kereta tu...kalau tak buka lagi pintu boleh la aku cover malu lagi..tapi dah siap buka tinggal nak masuk dan duduk jer..bila aku buka jer aku terpandang makcik yang drive tu..makcik tu pun pandang aku mujur die tak terkejut beruk.. aku pula alamak asal mama aku berubah wajah ni??waktu tu aku dah tau sah2 aku tersalah kereta ni...ishhhh malu jangan cakap la...aku tak ingat apa yang aku katakan waktu tu pada makcik tapi lebih kurang bunyi macam orang minta maaf la..takkan minta autograf pula kan..lain la aku tersalah naik kereta anuar zain ker memang aku terus je naik hahaha..lepas tu aku terus tutup pintu kereta kebetulan abah dan mama aku sampai...then bila mama aku tanya kenapa gi kat kereta tu aku cakap la aku tersalah kereta...adeeiii kena gelak lagi...maaaluuuunya....

Oooo lupa nak introduce makcik kereta serupa dengan kereta aku tu..sebenarnya dia ialah mak kepada 2 orang sahabat aku kat pusat tuisyen tu...sakinah dan dayah...nasib waktu kejadian dieorang masih tak turun lagi..pergh kalau tak malu lagi la aku...dan yang penting aku kenal makcik tu tapi aku sure makcik tu tak tahu yang aku kawan anak dieorang..tak pun dia sahaja tak nak bagitahu anak2 dia supaya aku tak malu lagi atau pun makcik tu cerita kat anak2 dia tapi disebabkan dia tak tahu nama aku so kekawan aku ni pun tak tau la orang itu adalah aku...hahahahaha.....

Moral of the story lain kali jangan main redah jer nak naik kereta lihat2 dan pandang2 dulu(jangan pandang belakang je kiri,kanan, depan pun kena pandang)...lebih afdal tengok dulu nombor plat kereta..dalam Malaysia ni banyak kereta yang serupa...jangan perasaan ko seorang je ada kereta tu...hahahahaha

10 comments:

Oasis said...

haha...aku pun pernah tersalah gak masa kat KMR dulu. Aku naik keta sepasang couple ni. Bila aku masuk jer, drg terkejut and saling berpandangan. Malu giler aku. Kawan aku yang tgh tunggu kat keta dia gelak sakan. Adoiii

Akula Nora said...

hehe...kes hampir sama. Akak punye kes, masa tu baru keluar kedai, unlock remote kunci keta. tapi pegi tuju keta org lain (serius...jenis dan warna mmg sebijik..Kembara S.E). Parking selang satu kereta, nasib baik xde org kat dlm kereta tu. Kang x pasal2 kena bambu, xpun kena tuduh nak curi kereta... dunia...dunia..

manny zain said...

kau ni lawak la..nasib baik masa tu kecik lagi.kalau dh besar2 ni jd lg la haru...malu sehhh!!!mana nak tutup muka!!!haha!!!

snm said...

zai..adik aku penah kne. hmpir2 msuk kete org lain laa :p aku fetch dia kt KTM serdang, ms tu mlm, dia x nmpk plat kete aku. dia dh nk pegang pintu kete yg sama kaler dgn kete aku, tiba2 ada org lain masuk dlu dr dia, dia cm confused, tgk slh kete, pastu dia buat2 pegi public phone, kaver malu! hahaha :p aku masa tu pun heran sbb bila aku hon kt dia, cpt2 dia lari kt aku. rupenye dia tgh kaver maluu! hampeh!

Yus Yusuf said...

Saya tak pernah tersalah naik kereta..
Tersalah masuk biik ada laa..
Sampai kena kejar dengan laki pompuan tu.. Dia ingatkan saya nak 'ehem-ehem' bini dia..
Cehh..!!

orangorang said...

setiap kali aku nk kuar dgn somebody ni, setiap kali tu r, aku nk tersalah naik kereta. yg peliknya, dengan dia je aku nk tersalah. dgn org lain xpernah pulak. i'm still thinking & wonder why it happened to me.

PrinCeSS said...

hehe..penah jugak time sekolah rendah dulu.waktu kuar dari supermarket,terus je melulu ke dalam keta,bukak pintu & siap dah duduk lagi..pastu tengok kat depan,alamak!!
pakcik manela plak ni.
xsempat ckp pape,terus turun..malu malu malu

Pewaris Reformasi said...

bab salah keta ni aku takdela sampai memalukan sbb aku cpt sedar. lagipun keta satria kaler hijau mcm aku x ramai org buat :)

tapi salah tegur org mmg pernah la...ye-ye-o je dgn yakin! tapi ada gak org lain dgn yakin tegur aku ada gak, hehehe

dan jgn tkejut ada gak pcaya dan siap sembang dgn aku kunun aku anak anwar ibrahim, hahahaha

nurul said...

seyes malu..seb bek saya tak penah lgik cmtu...haha xpe,kakzai kan macho..buat mke slumber+blur da...

mOlliE said...

erm..saye tak pernah kene..tapi tunang saye..
seb baik saye takde sekali mase tu..hikhik~

utk akak zai..len kali cakap nak tumpang sbb kenal anak dia..hehehe

kidding!