Wednesday, February 04, 2009

Nama baru Anggerik:-p

Sekian lama aku tak nampak dia..tetiba tadi dari rumah lepas dinner nak ke lab semula terserempak dengan dia...sembang la kejap kat tengah jalan sebab dah lama tak sembang..cam biasa la bermanis mulut bertanya khabar lepas tu macam tak habis2 pula nak cakapnya bukan aku yerk dia la..sebab aku memang nak bla dah tapi dia asyik cakap..lepas tu kata lama tak nampak aku siap cakap rindu eceh2 hehehe aku pula yang segan..dia pula kebetulan nak pergi dinner..so aku dengan bermurah hatinya pelawa la nak temankan dia tuk dinner...tak pergi jauh pun hanya kekedai jual toaster..dia offer aku makan..pergh aku memang tak leh sumbat lagi sebab aku baru lepas makan "roti"(ala2 nan tu) dengan kari..

So lepak la kat kedai tu lebih kurang 40 minit..banyak la topik2 yang keluar dari hal akademik, hal agama sampai la hal dunia...tak silap aku dulu aku pernah tulis satu entry pasal mamat ni...hal2 lain aku memang leh terima tapi bab2 politik..teeeeetttttt aku tak berminat okay...hahaha mungkin sesetengah dari kawan aku tau aku tak suka bercakap bab2 ni...aku pun tak pasal apa punya la tak berminat..tapi penuh kepura-puraan mendengar..ish kejam gak bila fikir balik..tak baik aku ni..hehehe...tapi nak buat camner...aku memang mudah kendur mood(ada ker ayat ni) bila cakap hal tu...

Pasal agama dia ada tanya aku kenapa kita tak boleh makan daging babi adakah sebab nenek moyang kita tak makan ikut pun ikut tak makan??...teeettt sekali lagi aku kurang pasti..tapi yang pasti bukan sebab nenek moyang kita tak makan kita pun ikut tak makan..sebab dia tanya agak detail la juga..aku cuma cakap kat dia yang daging tu tak bagus untuk kesihatan..dan dari yang aku tahu..daging tu mengeluarkan a kinf of maggot after a few minutes if you pour the coca-cola..i saw it in somemore(aku bukan cakap ikut sedap mulut okay)..kalau nak masak daging ni kena masak betul2...but then i tell him for more detail why don't you open and read the Quran every answers for your questions was written there..untuk pengetahuan semua he is a muslim...and my friend out there who knows well why we muslim cannot eat the meat can you please leave a comment in my comment box...sebab macam biasa la dia ni kalau cakap siap tambah dengan hujah..dia kata most of the non-muslim eat but then they still ok healthy...ok ada beberapa dialog yang aku aku tak tulis kat sini..biar la rahsia cewah...hehehe... tapi at last dia accept juga pendapat aku...hahaha dia memang camtu...yang lepas pun macam tu juga..apa2 yang aku cakap dia memang accept jer..nak jaga hati aku la tu...hahahaha

Lepas tu dia ada tanya aku senang ker nak dapat kerakyatan Malaysia..bila aku cakap susah..tetiba dia potong cakap aku..dia kata misalannya dia kahwin dengan orang Malaysia pun susah ker..alamak aku nak cakap apa ni???aku cakap kat dia aku tak tau la pula..sebab aku tak pernah la pula ambil tahu pasal tu(ceh sengal tul aku benda tu pun tak tau:-p)..tak silap aku susahkan kan2??..so jawapan aku pada dia..nanti aku tanyakan kalau ada kawan2 atau kenalan yang kahwin international....hahaha...sebab dia kata berminat nak kahwin international ni....hehehe..siap suruh aku carikan seorang calon malay girl..hahaha(ok aku tahu dia gurau je)...

Lepas settle makan semua kiteorang pun angkat kaki sebab dia ada temu janji dengan kawan dekat area dormitory...pergh nak jumpa kawan kat "Bong sakgwan" tapi jalan yang dia bawa aku tu agak jauh...aku cakap kat dia bukan nak pergi jumpa kawan ker???dia kata a'ah..then aku cakap bukan ikut situ ker..lepas tu dia kata ikut sini pun tak pe...hehehe..ok la aku fikir positif..dia nak teman aku jalan..dia jalan jauh sikit takpe..hahaha...sebelum berpisah tadi dia ada offer aku datang rumah dia makan2 atau lunch or dinner together.."makan" yer aku memang suka je bab2 makan ni..tapi kena fikir 2 3 kali juga..aku kan pemalu...hahahaha...yer2 aku tahu ada yang nak termuntah dengar...kihkih...

ps:tadi aku dapat nama baru kay...hari tu boleh dia tak save nombor aku...tak pun dia letak nama entah apa2... lepas tu dia minta nombor phone aku balik berserta nama baru aku "Miss Malaysia" ok sila jangan jealous..sebab dia yang bagi yerk bukan aku suruh letak...muahahahaha....

7 comments:

Akula Nora said...

Hello Miss Malaysia...hehehe

terer la mamat tu mengayat,siap ajak dinner 2gether skali...:p

psl non-halal meat tu, ada hadis mengatakan (x ingat sape)makanan yg kita mkn mempengaruhi sikap dan tingkah laku kita.emmm....nanti akak send zai through email artikel psl ni ek....susah la nak terangkan kat sini.

nurul said...

wah2 ramai peminat skang hehehehe... miss malaysia tu...hehehe....

orangorang said...

pemalu ke???betul la nk termuntah i baca.hehehehehe
g je makan kat rumah dia.klu malu ajaklah sumaya sekali tp pastikan no-pork...hehehehe
wah...ada nama baru eh....spesel lg gitu....silap2 mamat tu ada ati kat ko. hati2 k. ko kn nk khwn org malaysia jugak...jgn sampai jatuh ati dgn org sana.

Anggerik Hutan said...

akula nora,
thanks akk zai dh bace...

nurul,
ops silap nuru bkn mmg dari dulu ker i ramai peminat..hahaha

orang2,
babe die islam sure no pork..tu i jamin la..hahaha ish takdenya dia hati ngan aku ko ni ada2 jer...aku mmg nak cari msian gak..kihkih..

kucing kuku hitam said...

Hai Miss Malaysia....hehehehe

helena's said...

ceh,,mamat tu nak mengayat la tu,,ehehe

welcome miss malaysia!haha

Anggerik Hutan said...

kucing n helena,
OMG i shouldn't put this entry la...malu seh korang panggil camtu...stop calling me like that..hahaha