Monday, February 16, 2009

Hujung minggu layan SKI..

Tarikh : 15 Feb 09
Tempat : Muju Resort
Peserta : Sumaya, aku dan Suraya

4.00 am: acara masak memasak tuk bekalan di sana..senang tak yang terkial2 nak cari makanan walaupun sana senang nak cari makan plus sangat jimat..hehehe

5.20 am: keluar dari rumah sumaya naik teksi gi donga shopping complex..tempat yang dijanji oleh agen tuk mengambil kami...ooo lupa nak cerita kiteorang ambik pakej ski ni dari satu agen so senang la..sebab bayar tuk pakej yang lain dieorang settlekan...kalau tak susah juga..hehehe


6.10am:naik bus..dalam bus tu aku dah ting tong..sebab tidur tak sampai sejam setengah dah bangun balik..memang aku tidur nak dekat sampai baru aku bangun..hehehe..kumpul tenaga...


8.40am:sampai ski resort..daftar apa yang patut then sarapan pagi dulu..

10.00am: kiteorang ambil pakej kelas..yela 1st timekan belajar la dulu..kelas tu diadakan selama 2 jam...memang dia ajar yang basic la dari nama alat sampai macam mana nak ski...waktu tu memang banyak gila perkara lucu terjadi..tau2 la bila kali pertama belajar..part yang paling aku tak leh lupa..macam mana nak bangun bila jatuh...pergh bukan senang..salah satu faktor dia sebab kasut dia keras ala roller blade tu..tapi yang ni lain tebal dan berat...dan bahagian betis kaki tu memang keras la..bila jatuh nak bangun tu memang payah..kalau dah boleh bangun pun bila plate tu sliding memang terbaring balik..hahaha perkara ni terjadi kat sumaya..sebab dia sedaya upaya nak bangun juga..aku ni jer yang berat punggung...malas nak cuba lepas jatuh..boleh jer kalau nak bangun balik..tapi kena buka kasut dari plate dia la...then trainer yang mengajar tu memang akan check sorang2..time kena kat aku memang ..dia kena tolong ar..hahaha..tapi bukan aku sorang ramai juga yang tak leh bangun dari 9 orang tu aku rasa 2 orang je leh bangun sendiri...hehehe..

ni la cikgunya..comel orangnya..hehehe


12.00-4.00pm:masa sendiri..korang main la nak main apa2 pun..kitaorang layan yang rendah2 je..takut juga jadi pape kang susah gak...hehehe...
4.10pm:sebelum balik kiteorang sempat bergambar lagi...hehehe

memang puas hati la main ski..walaupun tak pandai..siap jatuh tersembam, berguling la..dan macam2 aksi lagi yang terjadi..plus balik memang sakit pinggang ,sengal2 badan la...yang penting kita enjoy..hehehe

11 comments:

Oasis said...

wah..sungguh aku jelesz zai....klu ko balik Malaysia nanti kita main salji kat sini plak k.

Kengkaru Kong said...

best nye main ais.... huhu jeles jeles

orangorang said...

sangat menarik...w/pn aku pun xpandai main ski, tp klu ada peluang, mmg aku teringin nak cuba. sure, aku pun akan tergolong dlm kategori yg xboleh bagun sendiri. hehehehe

nurul said...

wa....bestnye...nape malaysia xde salji???

Atan said...

best nya .. tak buat ais kepal ke.

kucing kuku hitam said...

wah bestnyer...wat ais kacang n cendol pon sodap hehehehehe

Anggerik Hutan said...

oasis,
layan..aku on jer..

kong,
kong nnti main la kat ngr kiwi tu...sure ade gak kan..tapi mmg best kong..cuba la nnti..:D

Orang2,
hahaha..ko tau kiteorg ni asik gelak tak berhenti jer tau..gelak kan org lain je..sendr main ntah pape..hehe

huda,
salji tipu kan ada..hehehe

atan,
hehehe buat tapi takde manisan la..kalo ade sure boleh sedut...kihkih

kucing,
tu la mieow aku tak terpk pun..kalo tak leh aku buka bisnes kat situ kan..abc ngan cendol sure laku punya..ais dia dh mmg percuma..hehehe tinggal sewa tapak jer kan..

PrinCeSS said...

dahsyat kan kite guling2..
mcm2 gaya ade.gaya nangka busuk,gaya superman terkoyak sayaplaa..
apepun best sangat!

Akula Nora said...

*mode layan lagu Winter Sonata....* huhuhu

best nye zai... ada snowboarding x? kalau di beri peluang akak nak cuba snowboarding, pastu baru ski. uhuhuhu...bestnye..

Anggerik Hutan said...

princess,
awk tau apa yang paling klakar..masa awk cuba nak bgn bila jatuh the terbaring blk..hahaha..kalo terigt mmg akk akan tersenyum sendr...lwk2

akula nora,
ade jer kak snowboard...boleh je nak cuba...hehehe...

mOlliE said...

seronotnyerrr!!!