Sunday, October 11, 2009

Kera sumbang

Erm aku tak tau la kat area rumah korang ada tak kera sumbang macam kat sebelah rumah aku ni...ceritanya macam ni..rumah aku ni ada la beberapa buah kereta yang tak berjaya disumbat ke dalam kawasan rumah aku akibat daripada tak cukup ruang..jadinya ada la 2 biji kereta yang terpaksa dijemur diluar rumah..alaa bukannya aku gi letak depan rumah dia yang dia nak angin satu badan dia..muncung kereta abang aku tu lebih sikit je adalah dalam beberapa inchi..dia siap letak pasu bunga lepas tu siap hantar surat layang dalam peti pos rumah aku..

nampak tak pasu bunga atas jalan raya tu..erm tu kerja mak cik sebelah rumah aku la..bukan nya aku gi letak kereta tutup jalan rumah dia..lagi satu dia memang masuk kereta mengiring..kiranya aku memang tak kacau langsung atau ganggu dia nak masuk kereta..melainkan dia memang dapat lesen terbang...adei susah la bila dapat jiran yang macam ni...kalau nak tau pasu tu mula2 dia letak sebaris dengan pasu dia yang korang nampak lagi 2 tu..tapi akibat kedegilan aku yang tetap tidak mahu mengalih kereta sudahnya dia letak pasu tu terus atas jalan raya..korang bayangkan la kalau memalam hari orang tak nampak pasu atas jalan tu..mahu pasu dia kena rodok...lantak ko la nak jahanam pun pasu ko..pastu kalau nak kena saman dengan DBI pun ko juga..



ni pula surat layang yang aku dapat dalam peti pos rumah aku..

ok ayat yang dia tulis ni jer

"Belakangkan sikit kereta anda (hitam)
Ganggu kami"

lepas tu adik aku dia gi tokok tambah ayat yang mengelikan ketiak aku..

"Belakangkan sikit kereta anda (hitam)"-kenari la
"Ganggu kami"-tak tau bawa kereta la tu buweekkk
ok nyah

dah tulis macam tu adik aku ronyokkan kertas tu dan baling semula kat kawasan rumah dia..hehehe...

hahahaha...ambik ko..

7 comments:

mannyzain said...

berani mati adik ko tu..haha...

jiran aku kat serdang ni pun sama gak..sian kawan2 yg dtg umah aku nk park kete pun susah. sbb kakak sblah umah aku ni x reti parking. kadg2 masuk area umah ktorg ktorg wat dek je. tp klu kwn ktorg dtg 'terpark' ckit je dlm kwsn umah dia mesti kena lasernye...

Anggerik Hutan said...

hahaha..adik aku mmg stok mcm tu...sengal tau dpt jiran camni..kalo dh luar rumah tu bkn lagi tanah die..agak2 la..

Sharif John said...

Stengah org ats muka bumi mmg mcm tu sis... kamu bersabar ya...

fa10 said...

x bestnye ada jiran mcm tu...kak faten dah pindah ke jejakpendidik.blogspot.com

PrinCeSS said...

susahnya kalau dpt jiran camtu..xleh bertolak ansur langsung..
hihi geli hati dgn gelagat adik akak.hihi

Anggerik Hutan said...

john,
a'ah dlm dunia mcm2 perangai ada..

kak faten,
waaa blog baru ker..nak wat camner dh terdpt jiran mcm tu..trima je la

princess,
tu la psl kalo bole jln raya depan rumah die tu pun die nak..padahal luar je kwsan rumah die bkn die punya tanah dah..layan je la makcik rupa tu..

mOlliE said...

kak...macam penah tgk pagar rumah tu....hehehee..:p